FILM SKAL SES I METROEN

60SECONDS KORTFILMFESTIVAL I KØBENHAVNS METRO

Så er der igen kortfilmfestival i den Københavnske metro. I perioden 23.28 marts, kan man om aften hverdag mellem 20-21 /lørdag 14-16 se film på de 6 reklameskærmene på alle perronerne. Hvær film varer 60 sekunder, så hvad man ikke ser på den ene side af perronen, når man at se på den modsatte -eller måske på den næste metrostation.

Festivalen er en anderledes og nytænkende kulturaktivitet, der førsøger at nå folk som overraskelser og tankeinput på rejserne rundt under den københavnske overflade.

Genrerne spænder fra animation over dokumentarisme til kunstfilm. Kunstnere er fra både Danmark, Sverige, Portugal, Irland og Tjekkiet, og selvom de har fået frie hænder, hvad angår emne, handling, effekter og tekniker, bindes filmene sammen af de 60 sekunder og ønsket om at give passagerene et filmisk indtrykk med videre på rejsen. Metrorummet indbyder i karft af syne rene og enkle flader samt sit klare arkitektoniske formsprog synet til opmærksomhed i ventetiden.

70 kunstnere har indsendt film, som en jury har udvalgt 26 film om at konkurrere om publikumspris (5.000 kr.) på sitet www.60sec.org, og af dem er 10 film bliver udpeget som vinder og vist i metroen. 

1. premie er på 10.000 kr. og dommerkomiteen bestå af: 

-Ingen Frygt (DK-IS)

-Max Kestner (DK)

-Mikkel Munch-Fals (DK)Mere info om 60seconds festival:

www.60sec.org

www.facebook.com/group.php?gid=33724636754

Skriv et svar