Kunst & Kærlighed: Frédéric Chopin & George Sand

“On vous adore” – med disse ord erklærede den 34-årige Aurora Dudevant, bedre kendt som forfatteren George Sand, sin beundring for den 28-årige komponist Frédéric Chopin den 25. april 1838.

Gik kunsten og lykken op i en højere enhed? Blev kærligheden kilde til kunstnerisk inspiration? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver rejst til det andet arrangement i foredragsrækken Kunst & Kærlighed i Den Sorte Diamant.

Chopin og Sand var i deres samtid et berømt kunstnerpar, og de tilbragte otte år sammen i Paris, på rejser og i Auroras sommerdomicil, Nohant. Forholdet sluttede i en familiestrid med Sand og Chopin på hver sin side. George Sand var på mange måder banebrydende, hun var fraskilt, røg tobak, gik i tøj inspireret af herremode og skrev dristige noveller. I de år hun var sammen med det musikalske geni, den mere skrøbelige Chopin, skabte de begge store og vigtige værker, og George Sand fulgte på afstand Chopins liv til hans død to år efter i november 1849.

Litteraturforsker Lise Busk-Jensen vil med sit dybdegående kendskab til George Sand fortælle og vise en række billeder, som knytter sig til George Sands liv og forfatterskab. Eva Maria Jensen, forfatter og cand.mag. i musik, kender som ingen anden til Chopins musikalske karriere. Hun vil med musikeksempler fortælle om Chopins kunst og liv. Sammen vil de to oplægsholdere og specialister skildre kunstnerparret i kunsten og kærligheden!

Tirsdag 10. februar kl. 19:00
Dronningesalen, Den Sorte Diamant

Billetter kan købes online på BILLETnet (kun standard) og i Diamantens reception.
Billetpriser: standard 60 kr. / studerende 30 kr. / Diamantmedlem Gratis

Læs mere her: http://www.kb.dk/da/dia/foredrag/tema/index.html

Skriv et svar