The Map is not the Territory

The Map is not the Territory, Esbjerg Kunstmuseum 4. oktober 2008 – 18. januar 2009

Igen er der en unik mulighed for at deltage i en fælles interdisciplinær workshop med forskere og studerende fra Center for Cognition and Culture på Cleveland Case Western Reserve University i Ohio fredag den 16. januar 2009 kl. 16.00-19.00 på Esbjerg Kunstmuseum.

I forbindelse med Esbjerg Kunstmuseums aktuelle, anmelderroste udstilling The Map is not the Territory diskuteres relationen mellem kunst og kognitiv semiotik. Med udgangspunkt i indlæg af fremtrædende forskere fra begge sider af Atlanten rejses der således bl.a. spørgsmål om

• hvordan vi skaber forbindelser mellem forskellige imaginære kort og faktiske, geografiske rum
• hvordan forskellige rum ‘blendes’ i bevidstheden
• hvordan forholdet mellem perception og konception fungerer i den kognitive proces

Udstillingen The Map is not the Territory er kurateret af billedkunstner Claus Carstensen og professor Per Aage Brandt, der er leder af netop Center for Cognition and Culture i Cleveland. Det er gratis at deltage i konferencen, og deltagelse forudsætter ikke, at man deltog i den første konference. Konferencesprog: Engelsk.

Videokonferencer Esbjerg / Cleveland december 2008 – januar 2009

I Cleveland-panelet sidder:
Per Aage Brandt
Kurator, Emile B. de Sauzé. Professor i Modern Language and Cognitive Science og leder af Center for Cognition and Culture, Cleveland Case Western Reserve University
Todd Oakley. Associeret professor i engelsk og Cognitive Science, Cleveland Case Western Reserve University
Yanna Popova. Lektor ved Department of Cognitive Science, Cleveland Case Western Reserve University
Ana Margarida Abrantes. Forsker ved Research Center for Communication and Culture på Universidade Católica Portugesa, Lissabon
Nicholas Davis. Studerende under Per Aage Brandt ved Center for Cognition and Culture, Cleveland Case Western Reserve University

I Esbjerg-panelet sidder:
Svend Østergaard. Forskninglektor ved Center for Semiotik, Aarhus Universitet
Claus Carstensen. Billedkunstner, forfatter, kurator. Tidligere professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi
Nikolaj Zeuthen. Ph.d.-studerende ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet
Anders Hougaard. Lektor på Insitut for Sprog og Kommunikation, Syddansk Universitet, Odense

Fakta:
The Map is not the Territory er den anden udstilling i Esbjerg Kunstmuseums flerårige forsknings- og udstillingsserie Kunst i kontekst, der forener billedkunsten med områder i hverdagslivet, som den oprindeligt er udsprunget af. Hver udstilling arrangeres af en billedkunstner og en videnskabelig forsker fra det pågældende felt. Hvor kunsten i seriens første udstilling i 2007 blev sat i forbindelse med det religiøse og åndelige, kobles den i det aktuelle projekt til sprog og tænkning, mens de to kommende udstillinger vil forbinde billedkunsten med henholdsvis naturens elementer og tilværelsens grundvilkår.

The Map is not the Territory præsenterer værker af henved 60 kunstnere fra ind- og udland og fylder hele museets særudstillingsareal. Den er opdelt i tre indbyrdes sammenhængende dele, der refererer til henholdsvis politik, utopia og selvet. Udstillingen ledsages af en omfattende antologi, redigeret af Per Aage Brandt, Claus Carstensen og Inge Merete Kjeldgaard, med bidrag fra flere af de forskere, der deltager i videokonferencen.

Kontakt: Inge Merete Kjeldgaard, Christiane Finsen og Birgitte Ørom
HAVNEGADE 20, 6700 ESBJERG, 75130211, www.eskum.dk/Mapping

Skriv et svar