Praktikanter til Salaam DK i foråret 2009

Salaam DK søger to praktikanter til at assistere med planlægning og organisering af de forestående Salaam DK aktiviteter. Praktikanterne skal kunne arbejde på fuld tid fra så tidligt som muligt i januar/februar og minimum 4. mdr. frem.

Salaam DK arbejder med aktuelle og ofte ’glødende’ temaer som integration, globalisering, etniske minoriteter og kulturel mangfoldighed. Vores medie er film, der nuancerer de ofte komplekse problemstillinger, som følger med livet i det flerkulturelle samfund og i den globaliserede verden. I forbindelse med filmvisningerne åbner Salaam DK for debat i dialog med interessante oplægsholdere, og udarbejder undervisningsmaterialer.

Salaam DK arbejder pt. på to store projekter: Salaam til din skole! med film & dialog UDE på skolerne og Salaam Karavane. I januar starter forberedelserne til #2 af Salaam DK’s skolefilmfestival Salaam Karavane. Under praktikopholdet skal den festival planlægges, imens Salaam Karavane #1 rejser rundt til de sidste byer på ruten – landet rundt. Der vil derfor være mange spændende opgaver at løse både ved Salaam til din skole! og Salaam Karavane #1+2.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne på Salaam DK er alsidige og vi overlapper hinandens funktioner. Generelt deles vi om de spændende, konceptudviklende opgaver, og også om de mindre ad-hoc opgaver, der er på et lille kontor.

Praktikant 1: Koordination/formidling (især Salaam til din skole!)

Tilrettelæggelse af film & dialog-arrangementer ude på skolerne, kontakt til skolerne
Research på oplægsholdere, udfærdige kontrakter med disse og holde kontakten til dem
Opdatering af skolefilm-database, vedligeholdelse af vores videotek og forsendelse af film
Evaluering og registrering af afsluttede skolearrangementer
Opdatering af hjemmesidens skolesider
Research til og gennemlæsning af undervisningsmateriale
Assistere med løbende opgaver under i øvrigt på festivalkontoret

Praktikant 2: Festivalarbejde generelt (især Salaam Karavane)
Research på film, kontakt til distributører, hjembestilling af film og filmlogistik
Direkte PR, annoncer, spots, nyhedsbreve, flyers (gerne kendskab til billedbehandling og layout)
Tilrettelæggelse af film & dialog-arrangementer
Opdatering af Salaam DKs hjemmeside
Fundraising, research på fonde, skrive og samle ansøgninger

Dine kvalifikationer
Du interesserer dig for kulturel formidling og for filmmediet og dets muligheder. Du vil gerne arbejde med kulturmøde, integration, kulturel identitet, globalisering. Du har gå-på-mod, organisationstalent, kan påtage dig ansvar og er god til at bevare overblikket i pressede situationer. Du er idérig, god i en telefon og skriftligt stærk.

Salaam DK tilbyder

Arbejdet er ulønnet, men til gengæld bliver du del af en ung organisation i konstant bevægelse og forandring. Du får erfaring med eventarbejde og kommer i kontakt med mennesker indenfor branchen. Du får mulighed for at bruge en bred vifte af dine kompetencer, da du vil komme til at indgå som en medarbejder på lige fod med det øvrige team.

Hvis du har lyst til at være vores nye kollega, bedes du straks sende dit cv samt et par linjer om dig selv, hvilken praktikplads du overordnet er mest interesseret i, og hvorfor du ønsker at arbejde på Salaam DK. Det skal være kortfattet. Send din ansøgning til Solveig Thorborg på e-mail: solveig@nullsalaam.dk. Ansøgninger vil blive håndteret løbende og stillingssamtaler vil finde sted efter behov.
Læs evt. mere om os på www.salaaam.dk.

Skriv et svar