Danseperformance og tjekkisk kultfilmklassiker i aften!!

DANSEPERFORMANCEN PAPERCUTS + KULTFILMEN VALERIE AND HER WEEK OF WONDERS

Valerie and Her Week of Wonders

 

Onsdag d. 18. maj kl. 19-21.00 byder Traneudstillingen på æstetiske oplevelser i flere dimensioner; danseperformancen Papercuts efterfulgt af den tjekkiske kultfilm Valerie and Her Weeks of Wonders.

 

Paptercuts er en ny danseforestilling, der er skabt af danseduoen Mejse Vedel og Sofia Karlsson og som opføres til live musik af Thomas W. Raae. Performancen udspiller sig i universet mellem dans, musik og papiret som grafisk og stofligt materiale. Papercuts opføres kl. 19.00 i Traneudstillingen omkring Rikke Benborgs kunstinstallation Hermetica.

 

Herefter fortsætter aftenen med et Tranefilmsarrangement, der denne gang viser den smukke og foruroligende kultklassiker Valerie and Her Week of Wonders fra 1970 af den tjekkiske filminstruktør Jaromil Jireš. Valerie and Her Week of Wonders blander horror, eventyr, surrealisme og freudiansk symbolik for at skildre den fantastiske, dog obskure, puritanske og dybt religiøse verden, beboet af en ung pige på tærsklen til voksenlivet. Med sine drømmelignende, forførende og magiske stemninger er filmen et værk af ren fantasi, der samtidig fortryller og foruroliger beskueren. Valerie and Her Week of Wonders er således en af de mest bemærkelsesværdige æstetiske fantasiverdener, der er visualiseret på film, og har herigennem opnået kultstatus.

 

Arrangementet er et led i Rikke Benborgs videoinstallation Hermetica på Traneudstillingenhvor dans og surrealisme også er bærende elementer. Hermetica kan ses frem til d. 4. juni. Læs mere om udstillingen her http://www.genbib.dk/forside/det_sker/udstillinger/traneudstilling_-_rikke_benborg_-_hermetica

 

En billet til både performance og film koster 50 kr. og kan købes på www.booking.gentofte.dk

Det vil også være muligt, at købe billet i døren. Danseperformancen begynder kl 19 sharp, så kom i god tid.

 

Skriv et svar