FOKUS Videofestival: Uge 3: Bjørn Svin, Katrine Ring, Kristoffer Akselbo, BYOB og Martin Strange Hansen

FOKUS Videokunstfestival i Nikolaj Kunsthal

Nikolaj byder velkommen til Københavns nye festival for Videokunst: FOKUS

Festivalen finder sted fra d. 5.-22. maj 2011 og præsenterer ud over et mangefacetteret videoprogram artist talks, performances og events.

Læs det fulde program via Issuu:

http://issuu.com/jonasmarkussen/docs/fokus_program

Bemærk: særlige åbningstider: tors – lør: 12-22, søn: 12-17. Man – ons: lukket

SÆRLIGE EVENTS UGE 3: 19. MAJ – 22. MAJ

TORSDAG D. 19. MAJ

17.00 / PERFORMATIV VIDEO

Lilibeth Cuenca Rasmussens Re-performance – a rearrangement of space and context

Performativ talk med Lilibeth Cuenca Rasmussen om hendes værk The Present Doesn´t Exist in My Mind…and the Future Is Already Far Behind og om definitionen af et nyt og udvidet performancebegreb. Cuenca Rasmussens videoværk kan ses (uden performance) indtil d. 22. maj.

FREDAG D. 20. MAJ

19.00-22.00 / VJ DELIGHTS

Bjørn Svin (dj) og Casper Øbro (vj)

To af vj- og dj-scenens kometer skaber en totalkomposition i det tværæstetiske felt mellem kunst, musik og interaktive visuals. Cocktails kan købes i festivalbaren.

LØRDAG D. 21. MAJ

13.00-16.00 / NY DANSK VIDEOKUNST 3

Mød nogle af den danske videokunstscenes mest spændende navne ved en kombination af screenings og artist talks. I fokus denne eftermiddag: Kristoffer Akselbo, Jane Jin Kaisen og Guston Sondin-Kung.

19.00-20.00 / CROSSOVER – STREET VIDEO

Katrine Ring om videomediets betydning for gadekunsten

Hvilken betydning har videomediet for at fastholde den flygtige gadekunstscene? Kuratoren og dj’en Katrine Ring fortæller om den serie med gadekunstneres videoer, som hun har sammensat til FOKUS ud fra udstillingen Walk This Way på KØS museum for kunst i det offentlige rum. Se videoer af bl.a. Pink Army, Brad Downey og Akay i spektret fra enkle gørdetselv-dokumentationsvideoer til selvstændige kunstneriske værker.

17.00 – 22.00

BRING YOUR OWN BEAMER (BYOB)

Bring Your Own Beamer er en udforskning af projektionsmediets muligheder over en enkelt aften. Ideen er enkel: Find et sted, inviter en masse kunstnere, og bed dem om at medbringe deres egen projektor. BYOB sprænger de traditionelle videorammer og giver indblik i en fremtid, hvor billedstrømme omgiver os overalt via mobile projektioner. BYOB er et open source-koncept udviklet af Rafaël Rozendaal. Aftenens kuratorer i Nikolaj Kunsthal er David Gauthier, Jacob Sikker Remin og Majken Overgaard. Se flyeren fra arrangementet her: http://mikrogalleriet.net/pics/BYOB-CPH-210511-FLYER.gif

 

SØNDAG D. 22. MAJ

14.00-16.00 / KURATORPROGRAM

Martin Strange-Hansen præsenterer…

Den Oscarbelønnede danske filminstruktør Martin Strange-Hansen fortæller om de banebrydende værker i den videoserie, han har kurateret til FOKUS

Skriv et svar