REFRAMING REALITY: Glimpses into the Lowave video archive

Fernisering: 19. november 2010 17-19
Sted: Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3A, 4000 Roskilde

For første gang i Danmark samles en række videoer fra filmselskabet Lowaves voksende arkiv af videokunst fra Mellemøsten og Nordafrika.

Lowave er et uafhængigt filmselskab grundlagt i 2002 i Frankrig af Marc Horchler og Silke Schmickl for at fremme eksperimenterende film og samtidsvideokunst og gøre dem tilgængelige ud over filmfestivaler og gallerikredse.

Gennem årene har Lowave samarbejdet med en lang række kunstnere der med vidt forskellige baggrunde arbejder med forskellige teknikker og udtryksformer.

På udstillingen vises de banebrydende Resistance(s)-antologier, som perspektiverer de urbane landskaber. Som i H.C. Giljes Cityscapes eller videoerne i City2City-samling i hvilke mennesket næsten opløses, fremhæver udstillingen ukendte tilhørsforhold og underliggende tendenser i den måde videokunstnere fra hele verden fortsat eksperimenterer med mediet.

Fra den abstrakte sammensmeltning af natur og lyd som i Yuki Kawamuras Slide til de madinspirerede performances i Triny Pradas Food for thought fortæller videoerne historien om vores fragmenterede oplevelse af verden og menneskets desperate forsøg på at udforske sine følelser og omgivelser.

Sanselige billeder ved siden af politiske iagttagelser, tranceagtige lyde og postkoloniale forhold synliggøres og danner baggrund for Lowaves æstetiske valg.

Skriv et svar