Alle studerende på IKK! – Kom til fællesfagrådsmøde d. 26. oktober – Det er jeres uddannelser det drejer sig om.

Indkaldelse til fællesfagrådsmøde tirsdag d. 26. oktober kl. 15.30 i Roland Bar som følge af radikale ændringer i hele instituttets studiestruktur.


Kære medstuderende på IKK

Tirsdag d. 26. oktober kl. 15.30 holder fagrådene på instituttet fællesfagråd for i samråd med institutleder Marianne Ping Huang at diskutere de ændringsforslag til uddannelserne, som der fra dekanens og studienævnets side lægges op til.

Det drejer sig om ændringer på alle fire grunduddannelser og en ny selvstændig studiestruktur på Moderne kultur og kulturformidling.

Der er således planer om at give Moderne kultur og kulturformidling status som et af Det Humanistiske Fakultets såkaldte lokomotivfag – det vil sige et fag med en høj produktion af kandidater, høj gennemførselsprocent og forholdsvis gode beskæftigelsesmuligheder. Disse lokomotivfag vil i første omgang blive prioriteret økonomisk, og fakultetet vil således skåne dem i de nedskæringer universitetet vil gennemføre over de kommende år. For at opnå status af lokomotivfag skal Moderne kultur og kulturformidling etableres som et selvstændigt studie frem for sin nuværende forankring på litteraturvidenskab. Desuden foreslås det at Visuel kultur nedlægges som selvstændig studieordning for i stedet at blive underlagt Moderne kultur og kulturformidling.

Samtidig er der udsigt til at flere elementer af moderne kultur integreres i studieordningerne for alle fire grunduddannelser sådan som det i øjeblikket sker på litteraturvidenskab med studieforløb i den moderne kulturs historie og kulturteori. Umiddelbart vil konsekvenserne af disse ændringer føre til en stærkere IKK-profil på tværs af fagene, men dette ville ske på bekostning af de enkelte grunduddannelsers specifikke fagprofil.

Institutleder Marianne Ping Huang vil som nævnt være til stede på mødet og informere os om de konkrete konsekvenser for de studerende hver især. Hun vil gerne høre de studerendes holdning til de fremsatte ændringsforslag, som er de mest gennemgribende IKK har stået overfor i årtier.

Vel mødt,

Martin (litteratur) og Maria (kunst)

Skriv et svar