Harmony Korine og Animal Collective kuraterer på DOX

Den 4. til 14. november 2010 er den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX på programmet i København for 8. gang. I år dækker kukua festivalen.

Det bliver ikke meget mere hipt end på dette års CPH:DOX, som har fået kultinstruktøren Harmony Korine og kultbandet Animal Collective til at kuratere hver deres del af festivalens program.

For det New York-baserede band Animal Collective musik ikke blot er musik, men en del af et samlet udtryk, der også omfatter film, billedkunst, live events og performances. Til årets DOX har bandet, sammen med deres trofaste samarbejdspartner, instruktøren Danny Perez, udvalgt en række film, som har inspireret dem. Programmet omfatter bl.a. animation, surffilm og kultfilmen The Texas Chain Saw Massacre.

Endnu mere spændende er det at sidste års konkurrencevinder på DOX, Harmony Korine (for filmen Trash Humpers), har udvalgt en række film hvor man, ligesom med Korines egne værker, (fx Julien Donkey-Boy, Korines sært fascinerende bud på en Dogme-film med Werner Herzog i en af hovedrollerne), har svært ved at trække grænsen mellem virkelighed og fiktion. Korine har udvalgt film af bl.a. William Eggleston og Dennis Hopper til sin serie på 10 film.

Både Harmony Korine og Animal Collective har lavet små forfilm til flere af filmene i deres serier. Du kan allerede nu købe billetter til de to serier på hos Cinemateket.

Skriv et svar