Tænketanken Cevea søger 4 praktikanter

Tænkende, selvstændige og engagerede praktikanter søges til at gøre en forskel for tænketanken Cevea.
Vi søger 4 højt kvalificerede praktikanter til den uafhængige centrum-venstre tænketank Cevea i perioden fra 1. september 2010 til 31. januar 2011
 
Frihed til at gøre en forskel
Som praktikant for Cevea får du stort ansvar og udstrakt frihed til at udfolde dine kompetencer i et innovativt og sprudlende politisk miljø. Du kommer til at indgå som projektleder i vores daglige arbejde, hvor du vil blive mødt store krav til dine akademiske og organisatoriske færdigheder.
 
Vi lægger stor vægt på selvstændighed, initiativlyst og politisk tæft hos de enkelte praktikanter, men også på fleksibilitet, udadvendthed og stærke kommunikative kompetencer.
 
Opgaver for en tænketank i bevægelse:
Praktikforløbet er struktureret, så du får mulighed for at fokusere på et primært arbejdsområde, men samtidig komme rundt i virksomheden. De konkrete opgaver for de kommende praktikanter vil blive fordelt og sammensat på baggrund af den enkelte ansøgeres kompetencer og interesser. Du vælger selv, hvorvidt du vil søge alle stillinger bredt eller prioritere en konkret praktikstilling i Cevea. De 4 praktikanter vil have følgende primære roller:
 
 
· Organisationsudvikling og fundraising.
 
Du vil understøtte Ceveas sekretariatsleder i opgaver relateret til udvikling og styrkelse af organisation herunder medvirke til at opbygge og vedligeholde organisationens netværk og arkiver, hvorfor det er vigtigt at du er systematisk og tålmodig. Du skal være med til at arbejde med strategier for fundraising, udvikle nye projektaktiviteter og pleje eksterne relationer. Erfaring med lignende typer af frivilligt arbejde og sekretariatsopgaver i andre politiske organisationer er en fordel.
 
 
· Journalistik og kommunikation.
 
Du vil som kommunikationspraktikant være med til at lave opsøgende pressearbejde, udfærdige pressemeddelelser og deltage i den politiske opinion. Derudover vil du medvirke som administration af Ceveas hjemmeside samt udarbejde og udsende nyhedsbreve og stå for diverse interne kommunikationsopgaver. Du skal yde redaktionel assistance til tænketankens tidsskrift Vision herunder medvirke til at styrke tidsskriftets rolle på nettet. Denne stilling kræver erfaringer og kendskab med journalistik/kommunikation, og det er et plus at have erfaring med redigering af artikler samt med arbejde med administration af hjemmesider.
 
 
· Samfund, økonomi og analyse.
 
Du vil som analytisk praktikant være med til at bidrage til tænketankens rapporter, notater og politiske udspil indenfor en bred vifte af emner relateret til Ceveas projekter ”Den ny Ulighed”, ”Samfundets markedsgørelse” og ”Danskhed”, og vil indgå i Ceveas Analyseenhed. Du vil opnå indsigt i relationen mellem viden og politik samt konkrete redskaber til at lave bedre analyser. Denne stilling kræver erfaring med enten kvantitativ eller kvalitativ metode, økonomiske analyser samt stor politiske indsigt. Vi forventer at du er velinformeret omkring dansk og international politik, og har erfaring med at skrive større rapporter, kronikker og artikler, men det er ikke et must – lysten til at lære dette håndværk er lige så vigtig.
 
 
· Uddannelse, samfund og analyse.
 
Du vil som uddannelsespraktikant være med til at udvikle og styrke tænketankes uddannelsesaktiviteter, og vil indgå i Ceveas Uddannelsesenhed. Herudover vil du fungere som analytisk praktikant og have til opgave at bidrage til tænketankens rapporter, notater og politiske udspil indenfor en bred vifte af emner relateret til Ceveas projekter. Vi forventer at du er velinformeret omkring dansk og international politik, samt har grundlæggende kendskab til analytisk metode.
 
Alle praktikanter i Cevea vil indgå i et konkret talentprogram, der udover de daglige opgaver byder på både uddannelse, faglig sparring og netværksopbygning.  Som praktikant for Cevea bliver du trænet i analyse, journalistisk formidling, projektledelse, forretningsudvikling og ideudvikling.
 
 
Udbytte – som praktikant i Cevea kan du forvente at:
 
· Udvikle din politiske viden og refleksionsniveau
· Udvikle dine kommunikative evner og få konkrete redskaber
· Indgå i og udvikle netværk blandt nuværende og kommende meningsdannere på centrum-venstre
· Udbygge dine projektledelseskompetencer in action
· Blive en del af en organisation med et fladt hierarki og højt til loftet
· Være med til at sætte dagsordenen og forme progressive visioner for centrum-venstre
 
 
Kvalifikationer – vi forventer at du:
 
· Har afleveret din bachelor-opgave indenfor samfundsvidenskab eller humaniora
· Har indgående kendskab til det politiske system i Danmark
· Har evnen til at formidle komplicerede budskaber og til at skabe overblik.
· Har erfaringer og lyst til at samarbejde med andre på konkrete projekter
· Har stor selvstændighed og vilje til at tage ansvar
· Har stort gå-på-mod, engagement og let til smil
· Du deler tænketankens grundlæggende værdier
 
 
Cevea opfordrer alle uanset køn, alder, religion og etnisk baggrund til at søge de opslåede stillinger.
 
Om Cevea
Den uafhængige centrum-venstre tænketank Cevea blev etableret i september 2008. Cevea arbejder for progressive idéer for frihed, fairness og fællesskab igennem analyser, konkrete policy-forslag og uddannelse unge meningsdannere. Læs mere på cevea.dk.
 
 
Yderligere oplysninger
Hvis du vil om de konkrete stillinger er du velkommen til at kontakte sekretariatsleder Ulla Gade Bisgaard ugb@nullcevea.dk 
 
Ansøgning
Vi skal have din ansøgning senest mandag den 10. maj 2010 og vi afholder samtaler torsdag og fredag den 13.-14. maj 2010. Du forventes at kunne starte på praktikken d. 1. september 2010.
 
 
Mange venlige hilsner,
 
Ceveas sekretariat

Skriv et svar