Praktik på Det Kongelige Bibliotek (Dansk Center for Musikudgivelse, Musik- og Teaterafdelingen)

Praktik på Det Kongelige Bibliotek (Dansk Center for Musikudgivelse, Musik- og Teaterafdelingen) i forbindelse med eksamensordningens element projektorienterede forløb

Med henvisning til ovenstående element i eksamensordningen, hvor der tales om at man skal

”…indgå i en arbejdsplads daglige arbejde svarende til 8 ugers fuldtids/16 ugers deltids beskæftigelse…”

skal vi herved tilbyde, at et sådant forløb kan finde sted på Dansk Center for Musikudgivelse eller Musik- og Teaterafdelingen, begge ved Det Kongelige Bibliotek, eller en kombination af de to områder.

Dansk Center for Musikudgivelse

DCM har et dobbelt formål: dels at udgive ukendt musik i bibliotekets samlinger på musikfilologisk grundlag, dels at udvikle formidlingen af nodeudgivelse på nettet.

Inden for begge områder vil der være rige muligheder for at leve op til eksamensordningens krav om analyser af arbejdspladsens opgaver, ligesom man eventuelt vil kunne arbejde med en speciel opgave, der udmunder i et konkret produkt. Centret er p.t. bemandet med 6 medarbejdere og ledes af Forskningsprofessor Niels Krabbe (nk@nullkb.dk).

Musik- og Teaterafdelingen

MTA er en af Det Kongelige Biblioteks fire såkaldte specialsamlinger. Den rummer Danmarks nationale nodebibliotek, som består af næsten 5 hyldekilometer noder i papirform samt et stort antal digitaliserede tryk og manuskripter, der er frit tilgængelige på nettet.

Afdelingens hovedopgaver kan sammenfattes under begreberne: indsamling, bevaring og formidling af musikalier. Netop i denne tid er afdelingen inde i en udvikling, som gradvist vil ændre en række hidtidige rutiner, ligesom man i højere og højere grad vil fokusere på den digitale del. Også her vil der kunne skabes delprojekter, som til fulde vil kunne leve op til eksamensordningens krav.

Afdelingen har p.t. en personalenormering på ca. 8 ÅV og ledes af førstebibliotekar Anne Ørbæk Jensen (aoj@nullkb.dk).

Hvis du vil høre nærmere om mulighederne, er de velkommen til sende en mail eller at komme og tale med os.

 

Niels Krabbe, Det Kongelige Bibliotek

Skriv et svar