Kreative Dialoger: Kunst og Akademia på Specialefestivalen 2024

En Fusion af Kunstnerisk Udtryk og Forskning om Globale Problemer

Denne september præsenterer Station – et Student Innovationshus –  stolt en innovativ kunstudstilling som en del af Specialefestivalen 2024. Udstillingen finder sted den 27.-28. september 2024, med en fernisering den 27. september kl. 16.00.

For første gang inviterer Specialefestivalen kunstnere til at være en del af programmet. Denne gruppeudstilling eksperimenterer med, hvordan kunstnere og akademikere vil fortolke emnerne: Fremtidens arbejde, Bæredygtighed, Biologi og Sundhed, AI og Immersiv Teknologi, og Inklusion, Samfund og Demokrati, samt hvordan kunst sameksisterer med og forbedrer forskning.

Udstillingen præsenterer en mangfoldig gruppe af danske og internationale autodidakte kunstnere, der arbejder med installationer, performancekunst og videokunst. Værkerne udforsker temaer som; spændingen mellem skønhed og urovækkende aspekter af AI-teknologier, visuelle symboler på COVID-19-pandemien, vores forhold til smerte, samfundsmæssige forventninger, forbindelserne mellem følelser og farver, vandforurening, regeringens involvering i empati krævende situationer, klimaforandringer, bæredygtighed og LGBTQIA+ repræsentation i ikke-universitetsunderviste emner.

Under festivalen kan kunstinstallationer af Christina Lokmann Iversen, Cassandra Murphy, Ene Bissenbakker, Effi Summers og Jørn Hulgaard Sørensen findes i hele huset. Nogle værker er subtile og skjulte, kamufleret som hverdagsobjekter, mens andre er store og dominerende og indbyder til udforskning.

Et performance kunstprogram vil køre både den 27. og 28. september med kunstnerne Emilie Lykkegaard og Selma Liise Erkut.

“CONTAMINATION SITE” af Emilie Lykkegaard vil blive udført:

  • 27. september kl. 17.45-18.00 og 19.45-20.00;
  • 28. september kl. 17.00-17.15 og 19.00-19.15. 

Sted: The Green House, 2. Sal.

“TechnicalManipulation” af Selma Liise Erkut vil blive udført:

  • 27. september kl. 18.45-19.00;
  • 28. september kl. 18.00-18.15. 

Sted: The Playground, 3. Sal.

Endelig kan gæsterne nyde en biografoplevelse, der viser videokunst af Vibeke Bertelsen (Udart), Hanna Stokes, Nanna Hammer Tiittanen og Astrid Sten Andersen, i The Wunder Kammer på 1. sal. Videoerne vil blive vist under hele festivalen, og besøgende opfordres til at hoppe ind og ud gennem hele arrangementet.

Facebook-event.

Baggrund om værtsorganisationen: 

Specialefestivalen er en festival, hvor nyuddannede deler deres viden og forskningsresultater med offentligheden for at fremme en dialog om fremtidige løsninger på både lokale og globale skalaer. Station fungerer som et dynamisk mødested for studerende, kandidater, professionelle og andre aktører, hvor man kan udveksle ideer og inspirere hinanden.

Festivalen støttes af KU, CBS og Frederiksberg Fonden og er værtet af Station og Ungdomsbureauet.

Skriv et svar