Foredrag ved Jørn Boisen – De kvindelige impressionisters Paris

HVORDAN VAR LIVET I PARIS ANNO 1874?

D. 18 april inviterer Jørn Boisen, der har specialiseret sig i fransk kultur og historie, til foredrag om impressionisternes Paris i slutningen af det 19. århundrede. Her fortæller han blandt andet om datidens kønsnormer, der vanskeliggjorde hverdagen for de kvindelige kunstnere. Først i 1897 kunne de søge optagelse på Det Franske Kunstakademi, og de kunne ikke bevæge sig uledsaget ud i det parisiske byliv – endsige blive set male i det offentlige rum.

Sådan var vilkårene for den aktuelle udstillings fem hovedkunstnere; Berthe Morisot, Mary Cassatt, Eva Gonzalès, Marie Bracquemond og Marie Bashkirtseff. Motiverne opsøgte de derfor, hvor de kunne færdes frit – især i hjemmene og i haverne, og således fremmalede de en mere privat side af den franske avantgarde med lysfyldte og løse penselstrøg.

Jørn Boisen er uddannet fra Université Bordeaux og Odense Universitet. Han er Phd. og institutleder for Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet. Desuden er han skribent på Weekendavisen.

Efter foredraget serveres dagens ret i caféen.

LÆS MERE OG KØB DIN BILLET HER: https://ordrupgaard.dk/event/joern-boisen-de-kvindelige-impressionisters-paris/

Skriv et svar