ET PIONERARBEJDE!

Fjodor Dostojevskij er manden bag litteraturhistoriske højdepunkter som ”Forbrydelse og straf” (1866), ”Brødrene Karamazov” (1880) og ”Et latterligt menneskes drøm” (1876). Ikke mange ved, at Dostojevskij lagde vejen forbi København i oktober 1865. ???

Duoen Melnikov & Jørgensen har tidligere arbejdet sammen i Dostojevskij-regi i Danmark. “Teater – Oplevelser til eftertanke” står bag formidlingen af verdens litteraturhistoriske højdepunkter og har tidligere med base i det gamle kapel på Assistens Kirkegård på Nørrebro trofast værnet om litteratur og kulturhistorien med særudstillinger, guidede ture, internationale masterclasses, gæstespil og særlige markeringer der rører hjertet og løfter ånden. Duoen er nyligt udkommet med bogen ”En fortælling omkring Fjodor Mikhailovitj Dostojevskijs besøg i København, 1865 …”.

Leif Bork Hansen, tidligere sognepræst ved Lyngby kirke, forsker, Dostojevskij ekspert og markant meningsdanner samt tidligere medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse, har netop anmeldt bogen som et væsentligt bidrag til belysning af Dostojevskijs liv og forfatterskab:

” … Bogen er et pionerarbejde om 10 for Dostojevskij skæbnesvangre dage. Bogen giver et imponerende indblik dels i hverdagslivet i København, dels i det kunstneriske og kulturelle liv– og ikke mindst i de højeste kredse i kongehuset … ”

Leif Bork Hansen

KØB bogen online eller bestil den hos den lokale boghandel.

www.saxo.dk & www.fjodordostojevskij.dk

Skriv et svar