10/9 2018 Dokumentarfilm & dialog / THE HUMAN BODY VERSUS THE PERFORMATIVE BODY

Dansehallerne & Kunsthal Charlottenborg inviterer til filmvisning af den roste dansedokumentar BALLERINA af instruktør Maja Friis. 

I forlængelse af filmen vil Maja Friis og danser Ana Sendas (P) tale om den kreative proces ved tilblivelsen af filmen med afsæt i deres koreografiske metoder, inspireret af site-specific undersøgelser, bevægelse som greb i filmisk historiefortælling og temaer, som inspirerede karakteren i filmen.

Det foregår 10. september 2018 i Charlottenborg Art Cinema, Nyhavn 2, Kbh K kl. 19-21. Fri entré.

Aftenen begynder med visning af dansedokumentaren Ballerina (52 min.) en poetisk dansedokumentar inspireret af Elsa Marianne von Rosens livslange ægteskab med dansen.
Et poetisk blik på en sand “pas de trois” – på balancen mellem menneskelig kærlighed og kunstnerisk passion.

Filmen blev i 2013 nomineret til en Bodil for ‘Bedste Danske Dokumentar’ og blev præmieret af Statens Kunstfond.

Uddrag fra filmen:
 “Nothing shall ever come between me and dancing” Elsa Marianne von Rosen, 9 år gammel.

Link til filmens hjemmeside
majafriis.dk/projects/ballerina/

Om Maja Friis – instruktøren bag Ballerina
Filmisk historiefortælling er for mig kunsten at skabe audiovisuel koreografi – at skabe følelser i bevægelse. I mit arbejde sigter jeg mod at bruge bevægelse gennem tid og rum som greb til at skabe visuelle og æstetiske oplevelser, der kan røre os på en måde, der ligger udenfor tid og rum. At skrive manuskriptet er at koreografere bevægelserne i kameraet såvel som bevægelserne foran det: Bevægelse og stilstand, skygger og lys, farver og fravær, lyd og stilhed.

Maja Friis har en Cand-mag i filmvidenskab fra Københavns Universitet med tilvalg i dramaturgi og i Dansens æstetik og historie. Temaet i hendes afsluttende afhandling var “Bevægelse som filmisk narrativ”. Desuden har Maja haft research-studier i dans på film ved La Cinémathèque de la Danse i Paris.
www.majafriis.dk

Eventet er en del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag.
Programmet foregår på engelsk, og er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Mere info om eventet her

 

Forfatter: camilla

Jeg arbejder i Dansehallerne med PR & Kommunikation for de forskellige forestillinger og aktiviteter vi har i huset. Dansehallerne er et vitalt samlingspunkt og nationalt kompetencecenter for dans og koreografi. Dansehallerne har administration på H.C. Andersens Boulevard 25, 3. / KBH V samt en mindre afdeling i hjertet af Aarhus. Alle Dansehallernes aktiviteter, forestillinger, talks og events foregår rundt omkring i København i samarbejde med en række markante og spændende kunstinstitutioner, partnere og venues – samt rundt omkring i hele Danmark.

Skriv et svar