KUNSTLØRDAG – EJNAR OG ASTA NIELSEN

Cinemateket og Den Hirschsprungske Samling byder indenfor til filmvisning, musik, foredrag og omvisning i aktuel særudstilling. 

Lørdag den 11. november byder på en rejse gennem både dansk maler- og filmkunst tilsat levende musik. Dagen begynder i Cinemateket. Museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen fra Den Hirschsprungske Samling introducerer maleren Ejnar Nielsen (1872-1956) gennem et illustreret foredrag, hvorefter musikeren Mark Solborg sætter guitar- og ukelele-toner til den 35 min. lange stumfilm ’Dødedansen’ (Urban Gad, 1913). Filmen har en uforglemmelig dødserotisk slutscene: Asta Nielsen som den ulykkelige musiker, der midt i et favntag skærer sine lut-strenge over med en dolk.

Bagefter byder vi på kaffe – naturligvis i Cinematekets Asta Bar – og runder eftermiddagen af med et besøg på Den Hirschsprungske Samling. Her vil Camilla Klitgaard Laursen vise rundt i den nyåbnede, intime Hjørneudstilling Ejnar Nielsen. Blik på den blinde på Den Hirschsprungske Samling. Her kan man opleve, hvordan Asta Nielsen blev direkte inspireret af et af Ejnar Nielsens hovedværker, maleriet Den Blinde (1896-98), i sin rolle som blind muse i filmen Die Ewige Nacht (1918). 

Pris inkl. kaffe, film og museumsentre: 100 kr. / 75 kr. for medlemmer og årskortholdere.

Mødested: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København. 

Køb billet her: 
 

 

Skriv et svar