Masterclass under Cph Art Week: Nástio Mosquito, Den Sorte Skole & Dark Matters

Mød den karismatiske og fremadstormende angolanske kunstner Nástio Mosquito i samtale med de danske sample-konger fra Den Sorte Skole og det visuelle studie Dark Matters.

Hver især sætter de nye standarder for hvordan hybride foreninger af lyd og billeder udfordrer verdenssyn, udvider perspektiver og ændrer attituder. Hør dem tale om de uendelige muligheder i grænsefladerne mellem lyd og billeder og den absolutte nødvendighed i at betræde ukendte territorier for at udforske og udfordre det kunstneriske potentiales rammer

Multimediekunstner Nástio Mosquito ?er kendt for at lave performances, videoer, musik og poesi, der mixer coole, kyniske, profane, intellektuelle, poetiske og vulgære holdninger. Centralt i hans arbejde er et intenst engagement i sprogets åbne potentiale og et ønske om at engagere sig i virkeligheden på alle niveauer. Hør Mosquito fortælle om den transgressive karakter af sin praksis, blandt andet den store performance “Respected Thief”, som han performer på Lille VEGA til åbningen af Cph Art Week den 24. august.

Sampling- og komponist duoen Den Sorte Skole?, bestående af Simon Dokkedal og Martin Højland, producerer deres egen musik baseret på tusindvis af samples fra hele verden. På dette års Roskilde Festival præsenterede de deres mest ambitiøse projekt til dato på Orange Scene: En surrealistisk musikalsk rejse gennem fortidige, nutidige og fremtidige lyde og billeder – hvor rituelle spøgelseskræfter og sci-fi robotter kolliderer og forenes i et audiovisuel ekstravaganza.

Dark Matters?, grundlagt af Lasse Andersen, opererer i krydsfeltet mellem arkitektur, scenografi, design og kunst. Via narrative og sensoriske universer, skaber de ekstraordinære visuelle illusioner, der sammensmeltes med lyd og rum. Dark Matters har siden 2010 arbejdet tæt sammen medDen Sorte Skole om at skabe visuelle universer til deres live koncerter.

Hør de tre forskellige stemmer tale sammen om de uendelige muligheder i grænsefladerne mellem lyd og billeder og den absolutte nødvendighed i at betræde ukendte territorier for at
udforske og udfordre det kunstneriske potentiales rammer

Masterclass er udviklet i samarbejde med Cph Art WeekDansk Musiker Forbund – DMF og Billedkunstnernes Forbund BKF

Moderator: Katrine Ring

Køb billetter her: https://billetto.dk/e/masterclass-nastio-mosquito-den-sorte-skole-dark-matters-billetter-211095

Skriv et svar