FRISAT FORM – KUNSTFILM PÅ CAFx

På årets Copenhagen Architecture Festival (CAFx) er der programlagt en serie af kunstfilm i grænselandet mellem film, samtidskunst og arkitektur. Serien indeholder værker af bl.a. Mark Lewis (MOMA, Pompidou) og Yuri Ancarani fra Venedig Biennalen og “hjemlige” bidrag fra Kunstakademiets Tinne Zenner og John Skoog. Det er værker, der ikke blot dokumenterer arkitekturen, men indoptager den, omdanner og transformerer den. Og som besinder sig på at forkaste virkelighedens begrænsninger.

Torsdag d. 10/3 kl. 17.00, GLORIA
SECTOR IX B af MATHIEU KLEYEBE ABONNENC (2015)
CHRONICLES OF SOLITUDE af MANUEL FERRARI (2015)

Surrealistisk antropologi, kulturel kolonialisme og sovesyge. Mathieu Kleyebe Abonnenc cirkulerer frit mellem virkelighedsplaner i sit nye værk, der anfægtet kræver en genskrivning af (billed)historien. Imens driver Manuel Ferrari søgende omkring nær et kunstneratelier på Schloss Solitude i Stuttgart. ‘Chronicles of Solitude’ åbner et mildt excentrisk kunstsyn, der sarkastisk reflekterer over æstetisk ensomhed.

Mød instruktør Mathieu Kleyebe Abonnenc til Q&A efter visningen.

Billetter: http://cafx.dk/events/sector-ix-b/

Mandag d. 14/3 kl. 21.30, GLORIA.
Il CAPO af YURI ANCARANI (2010)
SLEEPING DISTRICT af TINNE ZENNER (2014)
SHADOWLAND af JOHN SKOOG (2015)
ALL THAT IS SOLID af EVA KOLCZE (2014)

Yuri Ancaranis værk fra Venedig Biennalen ‘Il Capo’ leger med udvindingen af marmor som en slags teatralsk koreografi. I ‘Sleeping District’ udfolder Tinne Zenner en filmisk korrespondance i stemningsbilleder, mens John Skoogs seneste værk ‘Shadowland’ går på udgravning i Hollywoods topografi. Eva Kolcze afdækker den arkitektoniske strømning ‘brutalisme’ og binder dens betonbygninger sammen med 16mm-filmens materialitet i ”All that is Solid”.

Mød instruktøren Tinne Zenner til Q/A efter visningen.

Billetter: http://cafx.dk/events/il-capo/

Torsdag d. 17/3 kl. 21.15, GLORIA
INVENTION af MARK LEWIS (2015)

Den canadiske billedskaber Mark Lewis har udstillet sine værker over det meste af verden, fra Pompidou Centret i Paris til MOMA i New York. I ‘Invention’ rejser han kloden rundt i én og samme film. De svævende og ekvilibristiske kamerature bevæger sig gennem Toronto, São Paulo og udstillingshallerne på Louvre og hensætter tilskueren i billedmæssig hypnose. Forårsaget af lige dele uforfalsket skønhed og virtuos kamerakunst.

Billetter: http://cafx.dk/events/invention-af-mark-lewis/

Fredag d. 18/3. kl. 19.15, GLORIA.
TOPONIMIA af JONATHAN PEREL (2015)

I 70’erne anlagde det argentinske regime fire identiske byer i regionen Tucuman for at nedkæmpe oprørsbevægelserne i området. Det skelet, som byerne var bygget efter, skulle sikre orden og føjelighed. Jonathan Perel hudfletter med matematisk præcision ideologien i arkitekturen, og han antyder, hvordan modstandsformer og liv alligevel blomstrer frem. Filmen, der trækker tråde til strukturalistisk filmkunst à la James Benning, vandt kritikerprisen på FID Marseille.

Billetter: http://cafx.dk/events/toponimia/

Skriv et svar