Zlatko Buric, Søren Kjærgaard og ekstremmusikteater på G((o))ng Tomorrow

MaoTzeheader

Oplev Zlatko Buri? i en radikalt anderledes rolle end den folkekære skuespiller, vi kender ham som. På G((o))ng Tomorrow optræder han i den dansk/kroatiske gruppe Mao Tze.

Udover Buri? består Mao Tze af den eksperimenterende pianist og komponist Søren Kjærgaard, Henning Frimann, Buri?s hustru Dragana Milutinovi? og de kroatiske kunstnere Tanja Vrvilo og Damir Bartol fra D.B. Indoš (House of extreme music theatre) i Zagreb.

I 1980’erne etablerede Bartol og Buri? det legendariske performanceteater, Kugla Glumista, som turnerede med performanceaktioner på gader og stræder i det meste af Europa.

I konstellationen Mao Tze præsenterer de denne aften deres helt særlige, audiovisuelle mastodont af et hjemmebygget instrument ved navn The Schachtophone for første gang i Danmark.

The Schachtophone er bygget af fjedre i forskellige længder og tykkelse, som vibrerer og bliver til fængende fabulerende lyd skabt gennem farverige grafiske partiturer, der dikterer hænder, fjedre, stemme, magi og cut-up teknik. Mao Tze forener krop og instrument!

G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter.

Hvad: Mao Tze: The Schactophone
Hvor: Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København N
Hvornår: Søndag d. 25. Oktober kl. 20.00
Hvordan: Billetter 80 kr / Studerende 40 kr / billetto.dk

www.gongtomorrow.dk

Skriv et svar