CPH:DOX søger praktikanter til 2015!

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af Københavns største årlige kulturbegivenheder med et rekordhøjt besøgstal på 83.900 gæster i 2014, og er samtidig en international branche-begivenhed med hundredevis af tilrejsende gæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Udover selve filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:FORUM, transmedia-projektet SWIM, samt den internationale workshop CPH:LAB, der hvert år producerer omkring 10 film.

CPH:DOX afvikles for 13. gang i november 2015, og vi søger allerede praktikanter til planlægningen og afviklingen af den kommende festival. Herunder kan du læse mere om festivalens forskellige afdelinger og praktikområder.

Der er mulighed for at starte i forårs- eller efterårsperioden, og antallet af ugentlige timer kan tilpasses dit studie. Bemærk, at praktikopholdet er ulønnet. Til gengæld tilbyder vi:

* Praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængigt af afdeling,
* Indsigt i kulturmiljø og filmbranche på et internationalt niveau,
* Udvikling af et stort netværk,
* Et ungt, kreativt og sjovt arbejdsfællesskab.

Læs mere om hvordan du ansøger nederst i opslaget. Da vi altid modtager mange flere ansøgninger end vi har plads til anbefaler vi at søge så snart som muligt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Læs mere om festivalen på: www.cphdox.dk.

ASSISTANT TIL FESTIVALDIREKTØR TINE FISCHER:

Praktikstart: snarest muligt.

Festivaldirektør Tine Fischer søger en assistent. Opgaver og arbejdstider vil variere, og du vil være i berøring med alle afdelinger på festivalen, samt med samarbejdspartnere og festivalens internationale kontakter. Det prioriteres at du:

* kan formulere dig fejlfrit på engelsk og er skriftligt stærk.
* er kunstnerisk nysgerrig og opsøgende.
* er fleksibel og selvstændig.
* kan være i praktik til og med årets festival.

Kontakt: Tine Fischer / tinef@nullcphdox.dk

PROGRAMREDAKTION, OUTREACH OG EVENT:

Praktikstart: snarest muligt eller 3. august.

Programredaktionen gennemser, udvælger og formidler de film, der vises på festivalen. Derudover udvikles og tilrettelægges en lang række events, debatter, seminarer, talks, koncerter, med meget mere. Der er mulighed for at starte i forårssemesteret eller i efterårssemesteret, men vi anbefaler at man som praktikant i alle tilfælde er med hele året. Afhængigt af interesse og hvornår du starter vil du som praktikant bl.a. deltage i:

* at gennemse og diskutere film i tæt samarbejde med programredaktionen,
* at researche nye og kommende film samt andre filmfestivaler,
* at formidle programmet til publikum, presse og festivalens øvrige afdelinger,
* at assistere programredaktionen med filmbestillinger og indkommende film,
* idéudvikling, produktion og afvikling af events, debatter, seminarer og artist talks,
* outreach til nye publikumsgrupper,
* at tilrettelægge uddannelses-initiativerne UNG:DOX og DOX:Academy.

Kontakt: Mads Mikkelsen / mads@nullcphdox.dk

EVERYDAY – CPH:DOX’S NYE ONLINE MEDIEPLATFORM:

Praktikstart: 1. maj eller snarest muligt.

Everyday er et nyt kollektivt videoprojekt, der giver almindelige danskere mulighed for gennem personlige videofortællinger at blive en del af CPH:DOX og udvikle sig som dokumentarister, samfundsdebattører og dygtige historiefortællere. Everyday er i høj grad et læringsprojekt, der udover en ny, digital platform også byder på workshops, undervisningsforløb og masterclasses til inspiration og opkvalificering af projektets brugere. Everyday skal være et forum for meninger og visioner fortalt og filmet med smartphones direkte fra danskernes hverdag.

Everyday søger en redaktionspraktikant fra 1. maj eller snarest muligt. Vi forestiller os, at du studerer journalistik eller kommunikation og har interesse i dokumentarfilm, digitale medier og brugergeneret video. Vi er fleksible i forhold til ugentlige arbejdstimer, og det er derfor ingen ulempe, hvis du er engageret i andre sideprojekter, der måske endda relaterer til Everyday. Fordi Everyday stadig er i sin opstartsfase vil du få rig mulighed for indflydelse på projektet. Du kommer eksempelvis til at arbejde med:

* research på gode og skæve historier og historiefortællere
* konceptudvikling af projektet fremadrettet
* etablering af eksterne samarbejder
* udvikling af content på den online platform
* idéudvikling, produktion og afvikling af workshops og undervisningsforløb
* outreach til nye brugergrupper

Kontakt: Marie Ørbæk Christensen / marie@nullcphdox.dk

CPH:FORUM – INTERNATIONAL BRANCHEPLATFORM:

Praktikstart: snarest muligt.

CPH:FORUM er et internationalt co-produktionsforum, hvor udvalgte instruktører pitcher nye projekter for en række internationale finansiører herunder tv-stationer, fonde, distributører mfl. med henblik på finansiering af deres nye film. Samtidig præsenteres en række branche-relaterede seminarer, masterclasses og artist talks. Parallelt hermed er det digitale gennemsynsrum CPH:MARKET åbent for branchefolk hver dag under festivalen. CPH:FORUM tiltrækker mange hundrede internationale gæster fra nogle af verdens vigtigste film-, tv- og kulturinstitutioner. Som praktikant vil du bl.a. være med til at:

* researche efter nye og kommende filmprojekter, samt registrering af disse,
* assistere i seminar-idéudvikling og produktion af events,
* være kontaktperson til CPH:FORUM’s deltagere, den danske – samt den internationale filmbranche.
* tilrettelæggelse af hosting program
* vedligeholde, indhente og opdatere vigtige kontaktoplysninger + daglig administration
* koordinering af gæster i samarbejde med gæsteafdelingen på CPH:DOX,
* sørge for at koordinere og formidle nyheder, samt information om CPH:FORUM til presse, samarbejdspartnere, web og festivalens øvrige afdelinger.

Vi lægger vægt på, at du er god til engelsk både i skrift og tale samt, at du er god til at kommunikere, ikke er bange for at tage initiativer og håndtere opgaver selvstændigt. En fordel er også, hvis du er god til at holde mange bolde i luften. Læs mere på: cphdox.dk.

Kontakt: Daniella Eversby / daniella@nullcphdox.dk

CPH:LAB – TALENTUDVIKLING OG FILMPRODUKTION:

Praktikstart: snarest muligt.

CPH:LAB blev grundlagt i 2009 og er en international filmworkshop, der producerer ca. 10 film hvert år. Instruktørerne udvælges og inviteres af CPH:LAB til i teams på to, at udvikle og instruere en film sammen. Som praktikant vil du møde filmskabere fra hele verden og bl.a. skulle varetage følgende arbejdsområder:

* være kontaktperson til CPH:LAB’s deltagere, samarbejdspartnere og advisors både før, under og efter CPH:LAB’s workshop i København under CPH:DOX i november
* medansvarlig for at opdatere hjemmesiden med nyhedsbreve, info om projekterne samt deltagerne
* researche forskellige fonde og filmfestivaler
* hjælpe med at skrive fondsansøgninger
* den daglige administration i huset

Det er vigtigt at du brænder for kommunikation, administration og projektudvikling. Du har gode kommunikationsevner, taler og skriver engelsk flydende – kan du flere sprog er det en bonus, du og vi får gavn af. Du skal kunne arbejde selvstændigt og fokuseret, men også kollektivt og lydhørt. Du er selvsagt familiær med mail, office-programmer og internettet – hvis du kan opdatere hjemmesider er det et stort plus. Og så skal du have et godt humør, også når deadline nærmer sig. Læs mere på: www.cphlab.dk.

Kontakt: Patricia Drati Rønde / patricia@nullcphdox.dk

SÅDAN ANSØGER DU:

Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV og kontaktoplysninger til kontaktpersonen ud for den / de afdeling(er) af festivalen du gerne vil i praktik på. Hvis du har nogen spørgsmål er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os først. CPH:DOX vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtale. Vi glæder os til at høre fra dig!

CPH:DOX

Tagensvej 85 F
DK 2200 København N
Tel. +45 339 307 34
www.cphdox.dk

Skriv et svar