Artist talk // Henrik Saxgren

Beaten up, 1997

Torsdag d. 20. marts kl.18.00 er der artist talk med Henrik Saxgren i Museumsbygningen.

Saxgren vil denne aften fortælle om sit arbejde med billederne fra bogen Solomon’s House, The lost children of Nicaragua, som indgår i udstillingen Ordinary People.

Saxgren besøgte første gang Nicaragua i 1984, hvor landet emmede af eufori på grund af et nyligt regeringsskifte, som havde medført større fokus på sundhed og uddannelse til den fattigste del af landets befolkning. Da Saxgren vendte tilbage til landet ti år senere (1994) var situationen dog en helt anden. Magten havde endnu engang skiftet hænder og forholdene for landets fattigste var blevet forværret – en udvikling Saxgren dokumenterede.
Saxgren skriver følgende herom i sin bog:

”I efteråret 1994 blev jeg inviteret til Nicaragua med en dansk delegation, som skulle deltage i en række ceremonier, der markerede åbningen af en kulturpavillion i Managua, sponsoreret af den norske og danske regering.
Da vi satte os ved en bar den første aften, blev vi mødt af beskidte børn, der kravlede rundt mellem vores ben og tiggede efter mad. Det var noget af et chok.
Jeg havde set gadebørn andre steder i verden, hvilket selvfølgelig havde gjort et indtryk, men denne oplevelse ramte mig lige i hjertet. Under et tidligere besøg i landet havde jeg set disse børn i deres hvide skjorter og med skolebøger under armen. Jeg havde set dem glade og stolte. Og nu dette…
Arbejdet med denne bog begyndte den aften.”

Bag fotografierne ligger en tragisk historie om, hvordan kultur, traditioner og manglen på velfærd i værste fald kan ødelægge livet for flere generationer.

Solomon’s House: The lost children of Nicaragua er repræsenteret i kataloget 28 Danske Fotobøger, som blev udgivet i forbindelse med udstillingen The Open Book på Det Nationale Fotomuseum i 2006.
Det er første gang billederne vises i Danmark.

Udstillingen Ordinary People kan ses i Museumsbygningen frem til d. 19.april, tirs-lør 12-16.

http://www.facebook.com/Museumsbygningen

Skriv et svar