Praktikant til DR’s kulturnyheder

Praktikant til DR’s kulturnyheder
Efterår 2013

Kulturredaktionen i DR søger en praktikant, der vil være en del af den stærke kulturdækning på dr.dk.
DR’s kulturredaktion er en af Danmarks største kulturredaktioner med bl.a. ti faste programmer på radio, tv og web. I 2013 har vi særligt fokus på samarbejdet mellem kultursitet dr.dk/kultur og de faste programmer, ikke mindst Kulturnyt på P1, der dagligt sender 12.46 og 18.10 på P1. De mange gode historier vi producerer hver dag, skal omformes til nettet og tages et skridt videre.

Praktikanten vil i det daglige være tilknyttet websitet dr.dk/kultur og radioprogram-met Kulturnyt.
Praktikanten samarbejder først og fremmest tæt med vores to webjournalister og er hver dag med til at skrive dagens væsentlige kulturnyheder til dr.dk/kultur.

Praktikantens opgaver vil desuden omfatte bl.a. at finde arkivklip, der supplerer dagens historier, vælge billeder, skrive historier direkte til nettet samt løse en række praktiske opgaver i forbindelse med de to sites dr.dk/kultur og dr.dk/kulturnyt.
Det er også praktikanten, der hver dag opdaterer radioprogrammet Kulturnyts hjemmeside og omformer gode radiohistorier til nettet. Der vil være gode muligheder for at afprøve egne idéer til form og indhold på de to sites.

Du skal have lyst til at fortælle de gode og aktuelle kulturhistorier, så dine forældre forstår det, og dine venner gider læse det!
Vi søger en praktikant, der kender og elsker kultur, som er god til at formulere sig på skrift og som ønsker at udvikle sit kendskab til formidling på nettet. Du skal have lyst til at arbejde på en journalistisk arbejdsplads, hvor tingene går stærkt. Du skal kunne arbejde meget selvstændigt og tage initiativ, men det vil altid være i tæt samspil med den øvrige redaktion.

Periode: 1. august 2013 – 31. januar 2014 (eller efter nærmere aftale).
Praktikken er fuldtid (37 t/u) og ulønnet.
Evt. spørgsmål rettes til programmedarbejder og Kulturnyt-vært Ole Blegvad, tlf. 28 54 46 10.

Ansøgningen sendes til:
Ole Blegvad på mail obl@nulldr.dk

Ansøgningsfrist: 20. maj 2013 kl. 12.

Skriv et svar