Er det ét fedt? – Udforsk fedt med alle sanser

Promo image Substance low-resEr det ét fedt? – Udforsk fedt med alle sanser

Søndag den 5. maj 2013 – kl. 13-16

Deltag i denne kreative eftermiddag på Medicinsk Museion, hvor fedt i alle former skal undersøges med blyant og kagegaffel som vigtigste redskaber.

For English description of this Drawing & Exploring event please go to the official event homepage.

NB! Arrangementet afholdes delvist på engelsk.

Det kan se ud som om, vi lever i en verden besat af fedt. Fedme og overvægt kaldes en verdensomspændende sundhedstrussel, og vi bliver bombarderet med diætrådgivning. Fedtet i sig selv er et mysterium… Selv om vi ved, at “fuldfede” fødevarer kan være dårlige for os, vi ved også, at kroppen har brug for fedt, og fedtet mad kan være noget af det allermest lækre. Mange finder måske fedt i ren form for ulækkert, men vi fugter gerne vores hud med cremer baseret på alskens olier. Det må da siges at være et had-kærlighedsforhold!

Sidste år åbnede udstillingen “Fedme – hvad er problemet?” på Medicinsk Museion. Den ser nærmere på operationen gastric bypass, der anvendes til behandling af sygelig fedme, og i noget af den nyere forskning i stofskiftet, der arbejder på at løse fedmens gåder. Udstillingen anlægger et videnskabeligt og klinisk blik på fedmeproblematikken.

Men hvad med fedtet som substans? Hvordan har vi det egentlig med det? Deltag i denne sanselige workshop på museet, hvor vi skal udforske dette had-kærlighedsforhold til fedt. Med den London-baserede kunstner Lucy Lyons som guide, vil vi føle, tegne og spise os vej gennem en verden af fedt.

Blandt deltagerne vil også være museumsinspektør Bente Vinge Pedersen, Medicinsk Museion, der er ansvarlig for udstillingen ”Fedme – hvad er problemet?”, samt en specialist i humant fedtvæv og stofskifte, Romain Barres fra The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) på Københavns Universitet, der vil bidrage med grundviden om fedtet i vores krop.

Hvor: Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K.

Billetter: Billetter á 75 kr. – inkluderer adgang til museet, kaffe/the og kage(!) – er til salg via Billetto.dk

Skriv et svar