Praktikplads i New York

Kultur-, Presse- og Informationssektionen ved Kgl. Dansk Generalkonsulat, New York, søger 1 ulønnet praktikant til efteråret 2009 Praktikant hos kulturattachéen og kommunikationsmedarbejderen

Periode: ca. d. 1. september til 31. december 2009

Praktikanten assisterer kulturattachéen og kommunikationsmedarbejderen i det daglige kommunikations- og kulturudvekslingsarbejde med blandt andre følgende opgaver:

? Udarbejdelse af nyheds- og kulturstof til hjemmesiden.
? Daglig opdatering af generalkonsulatets hjemmeside: www.gknewyork.um.dk
? Besvarelse af diverse henvendelser angående danske samfundsforhold, dansk kunst og kultur m.m.

Endvidere inviteres praktikanten til at udarbejde en større opgave, der er studierelevant og nyttig for afdelingens kultur- og kommunikationsarbejde.For at komme i betragtning skal praktikopholdet være studierelevant og meritgivende. Kultur-, Presse- og Informationssektionen prioriterer derfor studerende på kommunikations- og/eller kulturstudier, der er midt i deres studieforløb. Kendskab til CMS-systemer på avanceret brugerniveau, gode engelskkundskaber samt praktisk flair er nødvendigt. Der lægges vægt på kreativitet, gode samarbejdsevner, selvstændighed og evne til at indgå i en lille men dynamisk afdeling, der som del af en større arbejdsplads, hørende under Udenrigsministeriet, udgør Danmarks officielle repræsentation i det østlige USA. Afdelingen dækker 21 øststater.

Generalkonsulatets normale arbejdsuge er på 37 timer.

Praktikanten sørger selv for finansieringen af opholdet, herunder rejse, bolig, nødvendige forsikringer etc. Som bidrag til dækning af udgifter til kost, logi og transport yder generalkonsulatet imidlertid en kompensation på $500 pr. måned. De forventede månedlige udgifter er på minimum DKK 10- 12.000. Tidligere praktikanter har haft held med at søge legater til delvis dækning af udgifter.

Ansøgningsfrist:
9. marts 2009. Ansøgningen kan evt. sendes pr. fax eller e-mail, vedhæftet som word-dokument.

Indkaldelse til samtaler:
13. marts 2009.

Ansøgningen stiles til:
Presse- og kommunikationsansvarlig
Kathrine Westermann
Royal Danish Consulate General
885 Second Avenue, 18th Fl.
New York, NY 10017-2201
Tlf: (212) 223-4545. Fax: (212) 754-1904

E-mail: nycgkl@nullum.dk

Skriv et svar