SMK søger digital praktikant

Er du Statens Museum for Kunsts nye digitale praktikant?

Vi søger en digital praktikant med tiltrædelse 3. september 2012 til et 3-6 måneders praktikophold i Kommunikationsafdelingen på Statens Museum for Kunst (SMK). Kommunikationsafdelingens ansvarsområder er markedsføring, PR, sociale medier og web.

Arbejdsopgaver
Som praktikant på SMK kommer du primært til at arbejde med vores website smk.dk i tæt samarbejde med den digitale redaktør og den digitale projektleder. Du kommer til at indgå i den digitale redaktions daglige arbejde med at udvikle og vedligeholde SMK’s digitale tilstedeværelse og bliver en del af en kreativ og dynamisk arbejdsplads. Du får stor indsigt i alt fra idéudvikling og planlægning til den praktiske udførelse.

I din praktikperiode sætter webredaktionen fokus på at kvalitetssikre indholdet på smk.dk, og du vil derfor blandt andet komme til at arbejde med forbedringer af brugervenlighed samt bidrage til visuelle og tekstlige forbedringer. Samtidig bliver der i perioden arbejdet med udviklingen af en ny webstrategi.

Alt efter dine kvalifikationer og interesser tilpasser vi dine øvrige arbejdsopgaver. Du kan for eksempel være med til at udvikle vores tilstedeværelse på de sociale medier, indgå i udviklingen af udstillingssites eller noget helt tredje. Du skal som praktikant være indstillet på en del rutineopgaver. Som praktikant er du med til at implementere SMK’s kommunikationsstrategi og komme med dine idéer til, hvordan vi gør det bedst.

Du skal generelt medvirke til at kvalificere museets indsats på tværs af fagområder og afdelinger i et miljø, der er præget af engagement og høj faglighed.

Kvalifikationer
Vi ser gerne, at du kommer fra en IT- eller kommunikationsbaggrund.

• Du er god til at koordinere og strukturere dine arbejdsopgaver
• Du har gode skrivefærdigheder og er hjemmevant i dansk retskrivning
• Du har både teknisk og visuelt flair
• Du har tidligere arbejdet med CMS-systemer og har mod på at lære vores CMS-system Typo3 rigtig godt at kende
• Du arbejder selvstændigt og er initiativrig
• Du tænker kreativt og har samtidig sans for detaljen

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest.

Vilkår
Praktikstillingen er ulønnet. Derfor foretrækker vi ansøgere, som kan inkludere praktikopholdet i et igangværende studieforløb.

Stillingen er på 37 timer i udgangspunktet, men vi er opmærksomme på, at der kan være brug for at afsætte tid til studieaktiviteter. Timetallet og længden på praktikopholdet tilpasser vi derfor til din konkrete situation.

Tiltrædelse 3. september 2012.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Ansøgning mv.
Du søger stillingen via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “ledige stillinger” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV, eksamensbeviser og evt. anden relevant dokumentation.

Du modtager inden 24 timer en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal være i besiddelse af din ansøgning senest den 25. maj 2012.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 22 og 23.

Om SMK
SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Museets kerneopgaver er forskning, formidling og bevaring. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte digital redaktør Sarah Grøn på mail: sarah.g@nullsmk.dk eller digital projektleder Anne Skovbo på mail: anne.skovbo@nullsmk.dk.

Skriv et svar