Åbningsfest i Huset med bl.a. Cæcilie Trier & Valby Vokalgruppe

 

 


WUNDERGRUND præsenterer:

Lørdag den 29. oktober fyldes Huset i Magstræde med lydkunst, performance, koncerter og musikalske overraskelser. Dette er startskuddet til en uge fuld af ny og eksperimenterende musik. Oplev bl.a. den prisbelønnede sangerinde Cæcilie Trier, den tyske elektropopper Felix Kubin og den unge kometkomponist Jeppe Just, når Wundergrund lægger ud med et festfyrværkeri af en åbningsfest. Altsammen for kun 50 kr. i alt!

———————————————————————————————

Jeppe Just Instituttet og Felix Kubin

Med forkærlighed for musikalsk skrammelæstetik og metallisk energiudladning åbner Jeppe Just Instituttet aftenen og byder på opdateret arkademusik. Gruppen spiller på bl.a. hjemmebyggede instrumenter og isenkram, som inkluderer køkkenudstyr, jernstænger, metalplader, kæder, rør, spande og stiger. Forstemt kalimba, sav, mundharpe og tonegeneratorer kommer også på banen. Et ægte avantgardistisk isenkræmmershow! Samme aften vil Felix Kubin opføre det audiovisuelle show Paraelektronoia, der undersøger feltet mellem elektricitet og paranormalitet. Den dadaistiske tegneseriehelt Felix Kubins lydunivers har paralleller til både Kraftwerk og de tidligste elektroniske pionerer og udspiller sig et sted mellem kitsch og avantgarde. Kubin er uden tvivl en sand original, hvis forkærlighed for synths, trommemaskiner og computersoftware fra 1980’erne har givet ham kultstatus.

Valby Vokalgruppe, Skammens Vogn og Toke Tietze

Aftenens hovednavn Valby Vokalgruppe består af blandt andre Cæcilie Trier fra Chimes & Bells og Anja Jacobsen fra Kirsten Ketsjer. Gruppen har fået stor succes med deres avantgardistiske tilgang til korsang, hvor stemmen samples og overdubbes, men også får lov til at stå på egne ben. Med hjælp fra de naivistiske minimalister i den dansksprogede trio Skammens Vogn (medlemmer fra Kira Skov og Moi Caprice) og fra trommeslager og elektronisk komponist Toke Tietze byder Valby Vokalgruppe på en helt ny produktion skabt til denne aften, hvor imponerende vokale plateauer opbygges, og melodiøse mønstre og tranceagtige improvisationer flyder sammen med hektiske trommer og hiphop beats.

WUNDERGRUND 2011: Voices, Noises & Choices

Med åbningsfesten den 29. oktober tager Wundergrund hul på dette års tema Voices, Noises & Choices, hvor festivalen vil stille skarpt på de kunstneriske stemmer, der skaber støj i vores musikalske vaneforestillinger.

Fra den 29. oktober til og med 5. november kan man blandt andet møde den norske støjkomponist Lasse Marhaug, den japanske mediekunstner og trommeslager Dora Video og den egyptiske, elektroniske musiker Hassan Khan. Gå heller ikke glip af Kresten Osgood, Simon Steen-Andersen, August Rosenbaum, Phil Niblock, William Bennett og et brag af en finalefest i Cinemateket med danske DYGONG og lo-fi bands fra den islandske undergrundsscene!

Program lørdag den 29.10:

Kl. 20.00: Velkomst og musikalske overraskelser

Kl. 21.00: Jeppe Just Instituttet

Kl. 22.00: Felix Kubin

Kl. 23.00: Valby Vokalgruppe, Toke Tietze & Skammens Vogn

Planeten, Huset i Magstræde

Entré: 50 kr. / Billetto

 

Se www.wundergrund.dk for det samlede program!

——————————————————————————————–

WUNDERGRUND 2011 Enhedspris i perioden 27.10-4.11 DDK 50,-, 05.11 125,-

UPDATES og INFO: www.wundergrund.dk // www.snyk.dk

Skriv et svar