Arrangementer Københavns Hovedbibliotek / januar 2023

MÅNEDENS FORFATTER januar / Lykke Friis (18. januar)

Hvordan ser fremtiden ud for Europa? Krigen mellem Rusland og Ukraine kaster lange brutale skygger over Europa og har her på kort tid både opløst gamle alliancer og formørket en lang række af de håb til fremtiden, der opstod i kølvandet på Berlinmurens fald. Men hvordan ser det egentlig ud for Europa i et fremtidsperspektiv? Kig forbi Hovedbiblioteket, når ’Månedens forfatter’ og direktør for Tænketanken Europa, Lykke Friis, med udgangspunkt i sin anmelderroste bog ”Tårernes Europa” deler sine refleksioner om et Europa i krise og giver et kvalificeret bud på, hvad fremtiden kan bringe. Moderator: Troels Heeger, Berlingske. Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne.

Link til arrangement: https://fb.me/e/3TrnJfiSy

BAGGRUND (boglancering) : Litteratur og idéhistorie(26. januar)

Idéhistorien vrimler med skønlitteratur – lige fra tolkningen af Odysseen som en afspejling af Vestens historie til Thomas Pikettys afdækning af ulighedsregimer med udgangspunkt i Jane Austen. På litteraturstudiet har tænkere som Georg Brandes og Heinrich Steffens haft stor betydning for de ismer og perioder, vi den dag i dag kategoriserer vores litteratur under – fx modernismen eller oplysningstiden. Kig forbi når det idéhistoriske tidsskrift BAGGRUND lancerer sin helt nye udgivelse ’Litteratur & Idéhistorie’, hvor omdrejningspunktet er forholdet mellem de to fagligheder, der begge arbejder med at forstå og afkode tekster. Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne.

Link til arrangement: https://fb.me/e/2l3obAJ6l

Skriv et svar