MØD ZANELE MUHOLI PÅ GL STRAND

Mød udstillingsaktuelle Zanele Muholi (de/dem), når kunstneren selv gæster GL STRAND og introducerer udstillingen og udvalgte aspekter af de mange værkserier på en særlig omvisning. Der vil der være fokus på Muholis personlige engagementer, når de fortæller om deres aktivistiske og fotografiske arbejde.

Søndag d.28.08.22 – KL. 14:00 – 15:30

Zanele Muholi, Vredehoek, Cape Town, 2011. © Zanele Muholi Courtesy of the Artist and Stevenson, Cape Town, Johannesburg, Amsterdam and Yancey Richardson, New York

Efter omvisningen mødes Zanele Muholi og chefkurator Anne Kielgast i en inddragende samtale med publikum om udstillingen med særlig vægt på udstillingens tidslinje og værkets personlige aspekter.

Pris: 110 kr.

Begrænset antal billetter – køb billet her

Om udstillingen

Sydafrikanske Zanele Muholi (benytter pronominerne de/dem) brød igennem i starten af 00’erne med fotografier, der dokumenterer sorte lesbiske, homoseksuelle mænd, biseksuelle, trans-, queer- og interseksuelles liv i Sydafrika. I dag står Zanele Muholi som en af den internationale kunstscenes mest betydningsfulde visuelle kunstnere. Udstillingen præsenterer hele Muholis karriere som visuel kunstner: Fra den første værkserie Only Half the Picture (2002-2006) til den igangværende serie af iscenesatte selvportrætter Somnyama Ngonyama (2012-). Med vægt på en konceptuel og personlig tilgang udfordrer Muholi med deres portrætter og de ledsagende vidnesbyrd fra deres deltagere dominerende ideologier og repræsentationer og tegner en kompleks visuel fortælling om LGBTQIA+ i Sydafrika.

Udstillingen ZANELE MUHOLI er organiseret af Tate Modern i samarbejde med Kunstforeningen GL STRAND og Bildmuseet ved Umeå Universitet. Den er kurateret af Anne Kielgast, chefkurator, Kunstforeningen GL STRAND, Yasufumi Nakamori, Senior Curator, International Art og Sarah Allen, Assistant Curator, Tate Modern, London.

Skriv et svar