Kom til foredrag i GL STRAND om rejsen som motiv hos J.F. Willumsen, Olivia Holm-Møller og Asger Jorn.

Olivia Holm-Møller: Kilimanjaro. 1950. Tilhører Holstebro Kunstmuseum. Foto: Ole Mortensen

Gratis for studerende ved IKK.

Teresa Østergaard Pedersen, ph.d. og museumsinspektør ved Holstebro Kunstmuseum, udlægger i sit foredrag rejsen som motiv og kontekst for selvudfoldelse blandt kunstnerne i udstillingen GNIST.

J.F. Willumsen, Olivia Holm-Møller og Asger Jorn var alle globetrottere. Som ivrigt rejsende var de nysgerrige på for de fremmede kulturer og fortsatte guldalderens tradition for at rejse og danne sig efter klassiske forbilleder navnlig i Italien og Frankrig. Willumsen og Jorn bosatte sig endda i de to lande gennem en årrække, mens Holm-Møller beholdt sin base i Danmark livet igennem. De tre kunstneres rejseaktiviteter blev – i lighed med andre af kontinentets kunstnere – langt mere omfattende end alene at styre efter fortidige dannelsesidealer. De færdedes og arbejdede på baggrund af indtryk i såvel europæiske metropoler som i fjernere verdensdele som Afrika, Sydamerika og Asien.

For Holm-Møller handlede det også om at opleve verden som et fællesmenneskeligt hele og lader det påvirke sine motiver. ”Vi finder, at trods mange forskelle, så ligner vi hinanden. (…) Jeg rejser for at se mangfoldigheden i livet,” udtalte hun.

Få en dybere forståelse af, hvad der drev de tre kunstnere til at rejse, og hvad rejserne fik af betydning for deres virke og udvikling som kunstnere.

Studerende ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab tilbydes gratis adgang til foredraget, der foregår torsdag d. 14. oktober kl. 17.00 i GL STRAND, Gl. Strand 48, 1202 København K.

Begrænset plads.

Tilmelding til info@nullglstrand.dk.

Skriv et svar