DOMESTICATION – en keramikudstilling om vores kæledyr på Omnikbh

Domestication er en undersøgelse af menneskets forhold til kæledyret og den underholdningsarkitektur, der omgiver dem.

Vi elsker vores ”selskabsdyr” og tillægger dem ofte både menneskeligt sprog og adfærd. Vi spejler os i dem og søger deres selskab måske i længslen efter kærlighed og socialt samvær.


Århundredes domesticering har skabt et enormt udvalg af designede kæledyr, der skal underholde, elske og støtte os. Vi skaber en sammenhørighed og en gensidig afhængighed, der gør os uadskillelige. De opfattes som familiemedlemmer og de passes, plejes, ophøjes og får gaver i form af legetøj, godbidder, sko og tøj.


Mie Hørlyck Mogensen og Marie Boye har sammen skabt en udstilling, der undersøger industriens opfindsomhed og absurde opfindelser formidlet i en række keramiske værker og objekter, der forstørrer elementer fra en vækstende underholdnings- og kæledyrsindustri.

Fernisering lørdag d.31 oktober kl.14-17.

Udstillingen er åben fra d. 31 oktober – d. 21 november

Omnikbh, Dronningens Tværgade 52

man-ons 12-20 tors-fre 12-22

Skriv et svar