Med H.C. Andersen til Amager

H.C. Andersen

Litterær byvandring søndag 4. oktober kl. 14

Ordene, landskabet, byen er forbundne på overraskende måder – med den indsigt har litteraturens vandringsmænd og -kvinder snøret støvlerne og begivet sig ud.

På en litterær vandring tager vi ud i landskabet, ind i byen og teksten med nogle af tidens største forfattere og deres værker. Denne gang skal vi på fabulerende udflugt til Amager med den unge Andersen i »Fodrejse – Fra Holmens Kanal til Østpynten af Amager i årene 1828 og 1829«.

Hvor begynder eventyret, og hvor slutter virkeligheden? Vi går i fodsporene på den unge digter – over vandet og ud på Amager, dengang blikket stadig var i sin vorden, og hvor fantasien endnu ikke var blevet tøjlet af eventyrets mere stramme form.

Simon Lund er cand.mag., tidligere højskolelærer og vores erfarne litterære vandringsguide. Vandringerne foregår på et udvalgt sted i og omkring København – stedet fungerer som fremkaldervæske for teksten, og teksten viser os nye sider af et stedet.

Det kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Men for at få størst udbytte af turen, kan man læse teksterne forinden.

Tilmeld dig her: fofkbh.dk

Skriv et svar