Ny kunstsalon popper op i Københavns Nordhavn

Kom med, når kultur-hackerne Art Monday & Skabertrang igen slår sig sammen og åbner dørene til Københavns nye kunst- og kulturboble, Salon Monday.

Første gang publikum kan træde ind i Salon Mondays mangfoldige kunst- og kulturunivers er torsdag d. 20. juni, hvor dørene åbnes til en fire dages kunstsalon i Århusgade 126A i Københavns Nordhavn. Her præsenteres et hold af fem spirende kunstnere; Matilde Digmann, Sjulle, Kitt Buch, Mads Hofmann & Custom Horror, der arbejder med bl.a. med  maleri, tryk og keramik. I Salon Monday skal man ikke forvente bonede gulve og hvide vægge; Kunsten bliver præsenteret i Nordhavnens gamle postcentral, der udgør 200m2 rå, industrielle rammer fyldt med sjæl og præg af levet liv.

Et hybridgalleri
Salon Monday kalder sig et hybridgalleri. Ambitionen er at kombinere udstilling med events, workshops, bar/café og kunstbutik. Hensigten er at bryde med galleriets konventionelle rammer og skabe et uformelt rum, hvor kunstnere og publikum kan mødes – og sammen skabe et meningsfyldt og inspirerende rum. På den måde forsøger folkene bag Salonen at bringe kunsten ind i det sociale rum og at bringe publikum ind i det kreative rum. 

Helt konkret betyder det, at man i Salon Monday kan rygcrawle gennem et hav af kunst, workshops og kunstrelaterede events, mens man sipper til en G&T eller nyder en kold fadøl. Salonen opfordrer gæsten til at tage hovedspring ned i bølger af inspiration i de forskellige workshops og tage på opdagelsesrejse ind i kunstens forunderlige verden, når de fem udstillende kunstnere byder på live work sessions og artist talks.

Alle er velkomne
Målet er at gøre kunsten tilgængelig for alle og henvender sig derfor bredt til både private og professionelle. Hvad enten publikum er helt grønne på kunstområdet, er erfarne kunstryttere eller er deciderede kunstsamlere, er der noget at hente. Salon Monday tilbyder et nyt, spændende og uhøjtideligt oplevelsesrum og håber at tiltrække en bred pallet af gæster med interesse i kunst og kultur.

Bag Salon Monday står de to københavnske kunstinitiativer Art Monday og SKABERTRANG.

”Der er ofte en vis ærefrygt forbundet med udstillingsrum, som for mange kan resultere i en følelse af ikke at høre til. Særligt hvis man er ny i kunstverdenen, og aldrig har besøgt et galleri eller museum. Vi møder så mange mennesker, der parerer bare vi siger ordet ’kunst’ – og endnu mere, når snakken falder på udstillingsåbninger og kunstrelaterede events”, fortæller Jakob HIndhede, der står bag Art Monday. 

Sofie Birkum Petersen, der er partner i projektet og stifter af SKABERTRANG, fortsætter:
“Præcis. Og derfor er det vigtigt for os at skabe et alternativt rum for kunstoplevelser; Et rum, hvor der er plads til alle – holdninger, erfaringsniveau og formål med at være i rummet. Det favner vi blandt andet ved at bryde med de sædvanlige rammer. Vi begrænser os ikke til et flygtigt kunstøjeblik med en hurtig rundgang og så ud igen – vi skaber en kunstsfære, som du kan, og forhåbentlig vil, opholde dig i over længere tid.”

Hvornår: 20.-23. juni 2019

Fuldt program og tilmelding: Facebook og hjemmeside

GRAND OPENING: Torsdag d. 20. juni 2019 kl. 17.00

Indgang: Gratis alle dage

Workshops: Kræver tilmelding

Salon Monday, Århusgade 126A, 2150 Nordhavn I Pop Up 20.-23. juni 2019

Yderligere information

Jakob Hindhede: +4530130573 // hello@nullartmonday.net

Sofie Birkum: +45 60561986 // hejskabertrang@nullgmail.com 

Skriv et svar