Månedens forfatter: Minik Rosing

09.10.18
17:00 – 18
Hovedbiblioteket

Læs mere her: https://bibliotek.kk.dk/arrangementer/litteratur-og-lyrik/maanedens-forfatter-minik-rosing

REJSEN TIL TIDERNES MORGEN – Jorden set fra Grønland: Professor Minik Rosing i samtale med forfatter Iben Mondrup

Den internationalt anerkendte og prisbelønnede danske forsker, Minik Rosing besøger Hovedbiblioteket. Han bærer titler som professor i geologi og leder af Geologisk Museum, der vidner om dans dedikation til forskningen. Men han kunne også beskrives som opdagelsesrejsende i tid og rum; hans ekspeditioner til Grønland har f.eks. bragt ham 3,8 mia. år tilbage i tiden, til sporene efter det til dato ældste kendte liv på Jorden.

I Rosings nye bog ‘Rejsen til tidernes morgen – jorden set fra Grønland’ følger vi de opdagelser, der danner fundamentet for vores forståelse af jorden og livet som uadskillelige fænomener og opdagelsen af de tidligste spor af livet på jorden.

Ligesom bogens forfatter, stammer en stor del af vores viden om Jorden fra Grønland. Derfor er bogen også en kærlighedserklæring til det Grønland, der har været drivkraften i Minik Rosings geologiske forskning. Og derfor glæder vi os også meget til at opleve Rosing i samtale med forfatter og billedkunstner Iben Mondrup, der selv er vokset op i Grønland.

Skriv et svar