Kom med, når det inkluderende kunstprojekt SKABERTRANG, inviterer til launch på Nørrebro!

København har fået en ny kunstplatform, som alle inviteres til at betræde; SKABERTRANG.

SKABERTRANG er et nyt kunstinitiativ, der skaber midlertidige rum for kunst & performance, og som fokuserer på kvalitet og udtryk, og ikke kunstnerens uddannelsesbaggrund eller CV. Kunsten skal være for alle – både fra den skabende hånd og for folket, lyder det fra holdet bag SKABERTRANG. Med en bred palette af kurateret og ofte dynamisk kunst, præsenteret i alternative udstillingsrum rundt om i byen, inviterer SKABERTRANG til et inkluderende og uformelt møde mellem publikum, kunsten og kunstneren.

Den 12. september 2018 inviterer SKABERTRANG indenfor til deres lancering og første udstilling, der afholdes i samarbejde med Arnold Busck Lab på Nørrebro. Her udstilles tre kunstnere med vidt forskellig baggrund og medier, samt et interaktivt fællesværk, der skabes under selve begivenheden. Det hele løber af stablen i de hyggelige og uformelle omgivelser hos Arnold Busck Lab og alle er velkomne. Udstillingen vil være aktuel i en uge efter lanceringen.

Hele holdet bag SKABERTRANG samt alle kunstnere vil være tilstede under lanceringen og vil fortælle mere om koncept og værker.

Grundlæggeren af SKABERTRANG, Sofie Birkum Petersen, beskriver ambitionen med projektet således;

“Kunstscenen i København kan hurtigt blive opfattet en smule elitær og som forbeholdt de få – både som kunstner og gæst. At gå på museum eller at træde ind i et galleri kan virke afskrækkende, og flere (autodidakte) kunstnere mangler et rum at udstille i. Med SKABERTRANG tager vi kunsten ud i byrummet og skaber en platform, hvor alle forhåbentligt både tør og har lyst til at være med. SKABERTRANG er et ønske om at gøre kunsten tilgængelig for alle, både den skabende hånd og gæsten, dog  uden at gå på kompromis med kvaliteten. SKABERTRANG er et alternativ til den etablerede kunstscene – ikke en kritik heraf. Vi oplever allerede en enorm interesse for projektet, hvilket bekræfter os i, at der både er behov og interesse for dette alternativ. ” 

Arnold Busck Lab, som lægger hus til udstillingen, er en af boghandlerkædens mindre butikker, designet til Nørrebros kulturelle og kreative byliv, hvorfor de fortrinsvis forhandler blandt andet et skarpt udvalg af internationale design- og kunstrelaterede udgivelser, samt afholder events. Ved SKABERTRANGs lancering vil lokalerne til dels være transformeret, og der vil serveres lidt godt til ganen og bløde beats til ørene.

Læs mere om kunstnerne, musikken og konceptet og tilmeld dig eventen på:

https://www.facebook.com/events/293806838044692/

Hvornår: Onsdag d. 12. september 2018 kl 17-20

Hvor: Arnold Busck Lab, Guldbergsgade 29D, 2200 Nørrebro

www.skabertrang.org / Facebook: @skabertrangdk / Instagram:@skabertrang

Har du lyst til at deltage som kunstner, facilitator eller anden form for performer til næste SKABERTRANG event, så hold øje med vores open call på vores Facebookside eller hjemmeside.

Skriv et svar