Foredrag / Inge Ellegaard og De Unge Vilde

2 September at 17:00–18:30
Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg, Frederiksberg, Denmark

Foredrag v. Kamma Overgaard Hansen, ph.d. i kunsthistorie, freelance kunsthistoriker og forfatter til flere artikler om Inge Ellegaard og De Unge Vilde.

Inge Ellegaard brød igennem i starten af 1980’erne som en del af det såkaldt ’unge vilde’ maleri. Med denne betegnelse videreførte kunsthistorikere og museumsansatte en traditionel kunsthistorieskrivning, hvor ismer og perioder afløser hinanden.

De Unge Vilde kan imidlertid også betragtes som en historisk B-side, fordi de med deres værker ofte og vittigt kommenterer på den kunst, der kom før dem. Samtidig kan De Unge Vildes kvindelige repræsentanter i dag opfattes som en slags B-side. Den fremstilling af den ’unge og vilde’ kunstner, der har været fremherskende i bøger og udstillinger siden 1980’erne, bærer nemlig præg af en forestilling om kunstneren som rebelsk bohemetype med maskulint fortegn. Dagens foredrag ser nærmere på hvorfor – og retter også fokus mod Inge Ellegaards særlige måde at forholde sig til kunsthistorien og dens mesterværker på.

I forbindelse med foredraget vil det være muligt at se den aktuelle udstilling af Inge Ellegaards værker i husets stueetage: Blomster og flyvemaskinger: Inge Ellegaard – En retrospektiv udstilling”.

Arrangementet er en del af Golden Days 2018 under temaet “Historiens B-sider”.

Entré: Gratis
Tilmelding nødvendig: info@nullmoestingshus.dk

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/1863027037096103/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1534242695064616

Skriv et svar