Nivaagaards Malerisamling søger praktikant i kunstafdelingen i foråret 2018

Vi leder efter en praktikant, som:
– Er nysgerrig og selvstændig og god til at samarbejde
– Har ordenssans og er glad for at systematisere
– Er mødestabil
– Er glad, engageret og udadvendt

Arbejdsområder:
Til august 2018 åbner vi en stor udstilling med tegneren og illustratoren Jens Hage (f. 1948), kendt fra Blæksprutten og Berlingske. Hans karikaturer er dagens højdepunkt for mange avislæsere, og de udgør tilsammen et stykke Danmarkshistorie. Jens Hage er i slægt med museets stifter, Johannes Hage (1842-1923), og udstillingen sætter fokus på humor og karikaturens rolle i kunst og kultur.

I forbindelse med udstillingen har vi brug for hjælp til registrering af de mange tegninger. Det vil give praktikanten et stort indholdsmæssigt indblik, som åbner mulighed for, at praktikanten deltager i den overordnede kuratering af udstillingen i nært samarbejde med den ene af museets inspektører og den faste studentermedhjælper. Der bliver mulighed for at få et stort indblik og god praktisk erfaring i udstillingsarbejdet på et inspirerende og energisk kunstmuseum.

 Om Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaards Malerisamling er et mindre kunstmuseum med en samling, der spænder over 500 års kunsthistorie med hovedværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Vi er et imødekommende og hyggeligt museum beliggende i en stor park, og vi har årligt 40-50.000 besøgende. Museet viser to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst. Museets størrelse gør, at du som praktikant vil få helt grundlæggende forståelse for de mange opgaver, der er i hverdagen på et museum.

Museet ligger i Nivå, en stationsby ved kystbanen nord for København.

Der går 6 tog i timen fra København og der er 800 m. fra Nivå station, bus til døren fra Helsingør og Lyngby.

Send en kort motiveret ansøgning til museumsinspektør Maren Bramsen, mb@nullnivaagaard.dk

Ansøgningsfrist den 8.januar 2018.

Skriv et svar