Kunstarbejderen i Vores moderne risikosamfund

Kirsten Astrup. Du er et mønstereksemplar. 2016. Foto: Hannah Anbert.

Art talk med oplæg af ph.d. og performance kunstner, Cecilie Ullerup Schmidt, billedkunstner, Kirsten Astrup og Hour Projects ved billedkunstner, Kevin Malcolm.

På Statens Værksteder for Kunst
D. 28. marts 2017, kl. 16.30 – 19.00

Statens Værksteder for Kunst (SVK) og Unge Kunstnere og Kunstformidlere (UKK) inviterer til en aften af talks og performative indslag omkring kunstneriske arbejdsformer og kunstarbejderen i vores moderne risikosamfund. SVK og UKK har inviteret performancekunstner og ph.d.-studerende, Cecilie Ullerup Schmidt, til at tale om sin forskning vedrørende kunstneren som model for den neoliberale og selvkørende iværksætter, der, uden rettigheder eller overenskomster, må leve et liv i konstant produktion. Derudover byder aftenen på en visning af videoværket Du er et mønstereksemplar af billedkunstner, Kirsten Astrup. Værket sætter de følelsesmæssige aspekter af et prekært arbejdsliv (både før, nu og i fremtiden) på spidsen ved brug af bl.a. tragikomiske virkemidler. Efter visningen vil Kirsten Astrup kort fortælle om sin kunstneriske praksis.

Kevin Malcolm afslutter aftenen med en præsentation af sit arbejde med den kunstneriske publikationsplatform Hour Projects, som har arbejdet konceptuelt med at undersøge forskellige systemer for kunstproduktion og arbejdsforhold for kunstnere.

Talken modereres af SVKs direktør, Frederik Hardvendel og repræsentant for UKK, Iben Bach Elmstrøm.

Fri entré, men tilmelding nødvendig. Skriv til tilmelding@nullsvfk.dk og fortæl os, at du kommer!

Læs mere: http://bit.ly/2mJ2QKO

Skriv et svar