Fernisering på Tranen: Jesper Carlsen ‘Brick & Mortar’

Kom til fernisering den 9. december på Tranen i Hellerup, hvor Jesper Carlsens udstilling ‘Brick & Mortar’ åbner med vin og taler:

I udstillingen ’Brick & Mortar’ zoomer Jesper Carlsen ind på det digitale som materiale. Han skræller det ned, lag for lag, strækker, folder og forklæder det for at give det usynlige krop og gøre det uoverskuelige til noget, vi kan tage og føle på.

Jesper Carlsen

Foto: Jesper Carlsen

“Jeg slikker diskret på silikonesamlingen og håber, at der ikke er nogen, der ser mig. Men jeg bliver nødt til at finde ud af, om fugerne smager, som jeg tror. Fugen smager lidt af Ajax og støv. Ikke helt hvad jeg havde håbet på, og jeg bliver i tvivl, om det er silikone, eller faktisk akrylfugemasse, der har en helt anden smag, og min dagdrøm om bygningens ruinøse fremtid går i stå.” – uddrag af Kristoffer Ørums tekst til udstillingen

Jesper Carlsens  stedspecifikke installation på Tranen bruger det hyper-arkitektdesignede udstillingsrum som afsæt for en undersøgelsen:

Soloudstillingen trækker materialiteten ud af skulpturerne, der reduceres til skrøbelige streger i rummet, og i stedet tilføres ’kødet’ i form af kunstnerens virtuelle renderinger, der vises på skærme i rummet. På den måde træder skulpturens Point Zero spøgelsesagtigt frem på ‘Brick & Mortar’-udstillingen, hvor abstraktionen eller tanken bliver materialiseret som flygtig form.

Tranen er oprindeligt tegnet af Henning Larsen Architects i begyndelsen af 1980’erne, som en ideal niche for udstilling af kunst. Carlsen arbejder med den formgivende streg, med idéskitsen til rummet materialiseret som en vægtløs vektorskulptur. Oplevelsen af Tranens potentielle omformning og rummets mulige ikke-eksistens er i centrum.
Læs mere om udstillingsåbningen på Facebook: http://bit.ly/2gjJIlA

Skriv et svar