Spændende foredrag i Rundetaarn til særpris

Den 1. oktober 1716 tog Peter den Store turen gennem Rundetaarns sneglegang til hest, mens hans hustru lod sig transportere i hestevogn. Siden har zarens og zarinaens spektakulære besøg været en af de mest omtalte historier om tårnet.

I år er det 300 år siden, og det jubilæum benytter Rundetaarn til at fortælle om Peter den Store og det gamle tårn. Der er spændende foredrag de næste to tirsdage, og vi har fået muligheden for at tilbyde entré til en særpris på 25 kroner for et foredrag inklusive forfriskning. Normalprisen er 40 kroner.

Tirsdag den 4. oktober kl. 19.00 i Bibliotekssalen

Peter den Stores besøg i Rundetaarn var led i et tre en halv måned langt besøg i København i forbindelse med en planlagt invasion af Sverige, hvor Rusland skulle hjælpe Danmark med at vinde Skåne, Halland og Blekinge tilbage. Sådan gik det ikke, og i eftertiden er turen i Rundetaarn noget af det eneste, der huskes. Hør ph.d., forfatter og historiker Dan H. Andersen fortælle om besøget som begivenhed og som erindring.

Foredrag tirsdag den 11. oktober kl. 19.00 i Bibliotekssalen

Folk har transporteret sig selv op og ned ad sneglegangen på de mærkeligste måder gennem tiden. Rundetaarns direktør, Jesper Vang Hansen, og observator Erling Poulsen, fortæller om nogle af dem, mens Erling og Ida Krog krydrer aftenen med musikalske eksempler.

 Efter begge foredrag er der mulighed for stjernekig i observatoriet på toppen af Rundetaarn, der er særåbent i dagens anledning – præcis som zaren gjorde det ved sit besøg i 1716 …

Vi glæder os til at se dig!

Køb din billet i vores webshop. Vælg studenterbillet for at opnå særprisen.

https://rundetaarn2.www2.dk/index.php?PHPSESSID=9fc645af1b58799fea2dbe0e5625c34e

Se mere på http://www.rundetaarn.dk/300-aret-for-zar-peter-den-stores-besog-i-rundetaarn/

Skriv et svar