Teater Rio Rose – instruktørassistent til ny teaterproduktion

160220_Rio_Rose_0151_lowlow

TEATER RIO ROSE er et lille teater med store visioner, der producerer international og prisvindende scenekunst. Vi bestræber os på at skabe nærværende forestillinger med udfordrende kunstnerisk bid og er kendt for det særlige billedpoetiske sceneudtryk, vi har udviklet og forfinet gennem årene. Alle vores forestillinger skaber vi gennem åbne og kollaborative devisingprocesser.

Til den næste produktion, forestillingen OVERGANG, søger vi en praktikant, som vil være instruktørens højre hånd, og som ønsker en faglig praksiserfaring med devising-strategier.

Der vil være stor mulighed for selv at være med til at definere rammerne for praktikken ud fra dine faglige interesseområder og vidensfelter. Vi har dog brug for en, der samtidig vil synes, at det er interessant at registrere og dokumentere processen – og herved bistå med at:

  • filme og efterfølgende transskribere nogle af de sceniske forsøg
  • notere under prøverne
  • samle og rette manus til, efterhånden som det devises frem.

På grund af Rio Roses kollektive og åbne skabelsesprocesser vil der derudover for den, der har en særlig interesse for det dramaturgiske arbejde, også være mulighed for at understøtte og indgå i de kollektive diskussioner med dramaturgiske overvejelser.

Praktikken er ulønnet, men du opfattes som en ligeværdig del af en engageret teaterinstitution i konstant bevægelse.

Om forestillingen OVERGANG:
Med OVERGANG udfordrer Teater Rio Rose og koreograf Julie Stanzak fra Pina Bausch Tanztheater vores ungdomsfikserede kultur i en undersøgelse af aldringens skønhed og sensualitet. Der stilles skarpt på paradokserne, klicheerne og det komiske i mænds og kvinders overgangsalder, men også det smukke og det værdige i alderen efter 50, hvor man er gammel i den første del af livet, men helt ny i den sidste.

Overgange kan åbne for befriende forvandlinger, svimlende transformationer og nye perspektiver. En anden form for frihed og sikkerhed – eller usikkerhed. Overraskende ændringer af kroppen. Nye muligheder og taknemmelighed over livet.

Instruktør                                 Tove Bornhøft
Idé                                              Anette Katzmann
Skuespillere                              Anette Katzmann og Morten Nielsen
Koreograf                                  Julie Stanzak
Manus og dramaturgi            Holdet

Praksis- og kontaktoplysninger
Praktikforløbet falder i to perioder, og vi er fleksible med dine tider i forhold til dit studie og dine øvrige aktiviteter:

  1. Periode: uge 35, 36 og 37 i 2016 (ide- og materialegenerering, transskribering af filmet materiale)
  2. Periode: uge 1-8 i 2017 (yderligere materialegenerering, transskribering,
    manuskriptsammensætning og dramaturgisk forløb)

Kontaktperson: Tove Bornhøft (kunstnerisk leder)
Mail: tove@nullriorose.dk
Tlf.nr.: 26 37 06 02
Web: www.riorose.dk

UDSPRING har premiere den. 22. februar 2017 på Husets Teater.
Vi glæder os til at høre fra dig. Send gerne dit CV.

Overgang_web_2

Skriv et svar