LYSET OG VINDUETS ROLLE I KUNSTEN

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kunsthistorie? Vær med på en seminarrække, der sætter fokus på vinduet i forhold til kunst, arkitektur, velvære, konstruktion og klima. Den 16. juni lægger vi ud med et kig på vinduet og kunsten.

LYSET-OG-VINDUETS-ROLLE-I-K

Igennem kunsthistorien er lyset blevet brugt til at fremhæve det væsentlige, skabe poetiske stemninger eller symbolsk til at fremhæve det “gode” eller det “onde”. I perioder har det naturlige lyset også været fjernet fra billedet – som i modernismen, hvor montage- og collageformen betød, at hvert af billedets elementer er forskelligt belyst.

Dette seminar, som er det første ud af tre, sætter fokus på lyset og vinduets betydning i kunsthistorien. Særligt ser vi nærmere på den danske maler Vilhelm Hammershøis brug af lys i hans poetiske, stemningsfulde interiørmalerier.

>> LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

På seminaret kan du møde:

  • Merete Sanderhoff, Museumsinspektør SMK (Statens Museum for Kunst)
  • Jacob Riis, Projektleder på Ordrupgaard

Arrangementsrækken om lys i kunsten og arkitekturen
Aktivitetsrækken om lys er udarbejdet og eksekveret af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med VILLUM Window Collection. Dette seminar er nummer 1 ud af tre i rækken. Vi fortsætter tema-seminarerne den 8. september, hvor vi sætter fokus på lyset og vinduet i arkitekturen og menneskets ret til lys.

Praktisk information
Dato: 16. juni
Tid: 17-18.30
Arrangementet er gratis.

Skriv et svar