KINDER K

Holland House præsenterer prisbelønnet drama

17.-27. maj på Teaterøen 

Holland Houses forestilling KINDER K er en visuel og kunstnerisk undersøgelse i 2 dele af de etiske dilemmaer og samfundsmæssige konsekvenser som følge af genetisk selektion.

Den ene fortælling stammer fra virkelighedens Østrig i 1930’erne, da nazisterne påbegyndt deres såkaldte medlidenhedsdrabsprogram AKTION T4. Den anden fortælling er inspireret af de etiske dilemmaer, der knytter sig til samtidens fosterdiagnostiske undersøgelser under kvinders graviditet.

I Danmark tror vi på universelle rettigheder og på det enkelte menneskes integritet og værdighed. Eller gør vi?

Forestillingen KINDER K blotlægger de umiddelbare ligheder, der kan iagttages mellem de grundlæggende etiske konflikter i henholdsvis 1939 og i dag:

1939: Gerhard Herbert Kretschmar blev født i Tyskland. Gerhard manglede begge sine fødder, en arm og var desuden blind og epileptisk. 156 dage senere var han det første barn, som blev aflivet i nazisternes AKTION T4-program. Et program, der skulle sikre udryddelsen af alle de liv, som ikke var ordet liv værdigt.

2016: HAN og HUN skal have deres første barn, men fostervandsprøven viser, at noget ikke er, som det skal være. HAN og HUN skal tage stilling til, om de skal fortsætte graviditeten med chance for at få et barn, der afviger fra normalen, eller om de vil få foretaget en abort.

Et stærkt kunstnerisk hold

KINDER K iscenesættes af den Reumertvindende og internationalt anerkendte instruktør Jacob F. Schokking, kendt for sine visuelt banebrydende iscenesættelser, der tager udgangspunkt i hans baggrund som billedkunstner. På scenen står bl.a. det unge stjerneskud Josephine Park, modtager af Reumerts talentpris i 2015 og kendt fra den prisvindende serie Arvingerne på DR og Dicte på TV2. Musikken til KINDER K er skrevet af den unge kvindelige komponist og sangerinde Alice Carreri, forsanger i det elektroniske bandet Lulu Rouge.

KINDER K er skrevet af den norske prisbelønnede dramatiker Kristofer Blindheim Grønskag og var desuden ét af vindermanuskripterne ved Norsk Teaterråds Dramatikfestival 2012, hvor udmærkelsen bl.a. lød:

”Kinder K fremstår som et fyrtårn for menneskelig værdighed og livets ukrænkelighed.”

KINDER K spiller på Teaterøen, William Wains Gade 11, Refshaleøen: 17.-27. maj, hverdage kl. 20.00, lørdag kl. 17.00

www.teaterbilletter.dk / Normalpris: 165,- / Unge (under 25 år) og studerende: 95,- / Gruppe (min. 6 unge u. 25 år): 40,- / Gruppe (min. 10 voksne): 125,-

Teaterøens bus kører gratis fra Christianshavns Torv 30 min. før hver forestilling.

Paneldebatter i forbindelse med forestillingen:

Mandag d. 23. maj er der en paneldebat fra kl. 18.45 – 19.30 inden forestillingsstart med Lotte Hvas (praktiserende læge, foredragsholder og tidligere medlem af etisk råd), Lene Skou Jensen (jordemoder og forfatter) og Caspar Eric (digter), hvor panelet vil diskutere forestillingens tematik.

Onsdag d. 25. maj er der artist talk umiddelbart efter forestillingen med instruktør Jacob F. Schokking og skuespillerne Josephine Park og Niels Erling.

Fakta

Gæstespil af: Holland House

Tekst: Kristofer Blindheim Grønskag (2011)

Medvirkende: Josephine Park & Niels Erling

Instruktør/scenograf: Jacob F. Schokking

Musik: Alice Carreri

KINDER K er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst, Oticon Fonden, Bikubenfonden, Beckett-Fonden, Det norske dramatikerforbund, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, L. Zeuthens Mindelegat og Den Norske Ambassade i København.

Skriv et svar