Ny udstilling: Vinterbyen

vinterbyen-udstillingsside

Om sommeren hænger vi ud ved havnefronten og rykker aftensmaden ud i byens parker og pladser. Om vinteren gemmer vi os indendøre og haster gennem byens rum for at komme ind i varmen. Men kan vi skabe byrum og aktiviteter, der også kan skabe byliv om vinteren? Udstillingen ’Vinterbyen’ viser, hvordan man kan aktivere byens rum på nye måder om vinteren.

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN

I Danmark er vi rigtig gode til at bruge vores byrum henover sommeren. Der er tonsvis af kulturelle arrangementer og pladserne, havnekajen og gaderne bliver flittigt brugt – en stor kontrast til det danske vinterhalvår. Hvordan kommer vi ud over den indendørs hygge-kultur og får skabt nogle byrum, som kan bruges til meget mere end bare gennemfart om vinteren? Ved at nytænke materialer, lys og varmekilder kan vinterens byrum også skabe nye fællesskaber og mødesteder med nogle helt andre kvaliteter, end dem vi kender fra om sommeren.

Udstillingen ‘Vinterbyen’ spørger til, hvorfor vi ikke i højere grad udnytter vinterens potentialer og således skaber en mere levende by igennem de kolde måneder. Udstillingen viser derfor en række eksempler på, hvordan andre byer på den nordlige halvkugle har arbejdet med ‘vinterbyrum’, hvilket der er kommet en masse inspirerende løsninger ud af. Udstillingen tager os derfra tilbage til Danmark og på en tur gennem byen, hvor nye og spændende vinterinitiativer heldigvis allerede er godt på vej.

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN

Skriv et svar