Gratis foredrag om avantgarde og skraldekunst på Heerup Museum

D. 26/11 kl. 19-21 inviterer Heerup Museum på champagne og foredrag v/ forsker Jens Tang Kristensen – det er gratis at deltage for studerende!:-) Kom og vær med til en aften med ferniserede rotter, avantgarde anekdoter og en kunsthistorisk ekspert! Send en mail til heerupmuseum@nullrk.dk hurtigst muligt for at melde dig til.

Som én af de allerførste danske kunstnere valgte eneren Henry Heerup at skabe kunst ud af hverdagens skrald og skrammel. Med fantasi, humor og nysgerrighed chokerede han kunstpublikummet og var med til at bane vejen for mellemkrigstidens frugtbare danske kunstscene. Café H. har inviteret én af landets førende eksperter inden for avantgarde teori og skraldekunst på besøg til en snak om Heerups kunstneriske gennembrud og hans livslange arbejde med skrald og hverdagsæstetik.

Kom og hør mere når ph.d. stipendiat Jens Tang Kristensen fortæller om skraldets indtog på kunstens scene via internationale navne som bl.a. Pablo Picasso, Marcel Duchamp, Jean Arp og Kurt Schwitters. Jens Tang Kristensen er én af bidragyderne til den spritnye antologi ”Heerup & Avantgarden”, hvor Heerups mangfoldige livsværk undersøges ud fra nye perspektiver, og han er som sådan den helt rette mand til at guide kunstelskere af alle aldre ind i Heerups originale univers. Desuden vil der være mulighed for at købe antologien til en rigtig god pris denne ene aften:-) Undervejs skyller vi den provokerende skraldekunst ned med et glas kølig champagne og mindes kunstnere, hvis liv og værker forandrede kunsthistorien!

Adgang til udstillingen “Heerup og Cobra” er inkluderet i arrangementet. Foredraget finder sted på Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre, og du kan tilmelde dig på mail: heerupmuseum@nullrk.dk eller tlf: 36378700.
45_Hoved_af_Skjolddyr_foto_Tarica_privateje   Henry Heerup og avantgarden - antologi forside web

Skriv et svar