EFTERMIDDAGSDAC: NORDISKE BYGGEMATERIALER

EftermiddagsDAC

Kom og hør to nordiske perspektiver på fremtidens byggematerialer. Hvordan kan vi i Norden skabe en unik position på det internationale marked for bæredygtige byggematerialer?

Den 15. september går Norske Anne Sigrid Nordby, miljørådgiver i Asplan Viak, og danske Kasper Guldager Jensen, partner i 3XN og direktør i GXN, på scenen og fortæller om udfordringer, muligheder og visioner for at udvikle mere bæredygtige byggematerialer, som både kan bidrage til den grønne omstilling og skabe vækst og arbejdspladser i Norden.

Dansk Arkitektur Centers sommerudstilling om den norske arkitektvirksomhed Snøhetta, der indgår i World Architecture-serien, fokuserer på arkitektvirksomhedens helt særlige nordiske tilgang til materialer, metode, proces og formgivning. Dette fokus forstærkes igennem Dansk Arkitektur Centers arrangementsrække for det faglige publikum. Arrangementsrækken består af 5 faglige dobbelt-talks, der samler danske og norske fagfolk på tværs af traditionelle fagfelter: materialeproducenter, arkitekter, designere og andre fagfelter i byggebranchen for at inspirere, supplere og diskutere med hinanden. Arrangementsrækken vil have særligt fokus på materialebrug, formgivning, metode og proces.

OPLÆGSHOLDERE

Kasper Guldager Jensen.jpgKasper Guldager Jensen

Kasper Guldager Jensen er arkitekt og daglig direktør af GXN, grundlagt i 2007. Kasper er specialist i bæredygtigt design, digital arkitektur og nye materialer. Han arbejder aktivt med udformningen af fremtidens arkitektur med fokus på nye forretningsområder og integrationen af nye materialer og grønne teknologier.

Kasper er uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole med en Master fra Southern California Institute of Architecture.

anne_sigrid_nordby.jpgAnne Sigrid Nordby

Anne Sigrid Nordby er udddannet civilarkitekt fra NTH 1990 med særligt fokus på miljøvenlig projektering. Hun har arbejdet for forskellige arkitektvirksomheder, bl.a. Via Prosjekt i Sogndal og arkitektvirksomheden Kvadrat i Trondheim med udforming og detaljering af bl.a. boliger, kontorbyggeri og skoler.

Anne Sigrid har undervist, forsket og skrevet artikler om miljøaspekter i byggeri. Hun har en doktorgrad inden for genbrug og genanvendelse (NTNU Program for Industriell økologi) og har her forsket i miljøvurderinger af materialer og med udvikling af et genanvendelig byggekomponent «Stavneblokka» (byggeklodser af genbrugstræ)  i samarbejde med Gaia Arkitekter.

Anne Sigrid er aktiv i debatten om bygningspolitik og en aktiv foredragsholder og aviskronikør. Hun har siden 2012 været ansat i Asplan Viak som miljøkoordinator i Arkitektur og Landskab og fra 2013 som rådgiver i Afdelingen for Energi og Miljø (KanEnergi/ Misa).

>> Læs mere og tilmeld dig her

>> Læs mere om de andre arrangementer i rækken ‘EftermiddagsDAC – Nordiske perspektiver’

Skriv et svar