Fernisering på Galleri Oxholm lørdag d. 12/9 kl. 12-14

front slider

FERNISERING

Oxholm HALL:
Bente Christensen-Ernst
Better Lübbert

Galleri Oxholm:
Ole Aakjær

lørdag d. 12/9 kl. 12-14

Galleri Oxholm, Ravnsborggade 5 & 6, 2200 KBH N

 

Bente Christensen-Ernst (f. 1941, Århus) & Better Lübbert (f. 1955, Sorgenfri)
”Dimensions”

Vi er i et poly-dimensionelt univers af værker. Better Lübberts værker står i rummet – de er tredimensionelle. Bente Christensen-Ernsts malerier er todimensionelle, men med en tredimensionel illusion i motiverne.

Tiden er en fjerde dimension. Betters værker bygger på en tradition, der er lige så gammel som menneskehedens historie, men bearbejdet I forhold til vores tid. Bente lever i nuet og skildrer det, der sker for øjnene af hende. Begge arbejder netop nutidigt, contemporary.

… men værkerne har også en anden dimension end den fysiske. De er metaforer. Og hvor Better skildrer en tabt verdens storhed, lader Bente ved hjælp af sine billedtitler værkerne betyde noget andet end det, de skildrer.
Ole Aakjær (f. Fredericia)
”Painted Soul”

Ole Aakjærs (f. 1962) akvarelportrætter placerer sig i grænselandet mellem en eksplosiv vildskab og en suveræn male- og tegneteknisk formåen. Man oplever farveintensiteten og det grafiske raffinement i hans kæmpestore akvareller. Det er svært at styre de flydende væsker – farverne har deres helt egen vilje, og det kræver nærvær og overskud at styre den tumultariske proces i selve malefasen.

Oles malerier sprudler af lidenskabelig kærlighed til farverne og de sensuelt besnærende kvinder, der befinder sig i hans billeder. Motivet er næsten altid en kvinde – den kvinde vi kender – den kvinde vi gerne ville kende – eller være – den skrøbelige kvinde – den stærke – hende vi husker fra et magisk øjeblik, der udspillede sig for mange år siden – en nat i lobbyen på et hotel i en udefineret asiatisk provinsby. Eller et helt andet sted (!) Der er en stilistisk elegance i billederne – som et ekko fra 50’ernes Haute Couture, der minder os om, hvor grusomt smukt livet kan være.

Hvert maleri rummer en skæbnedefinerende fortælling om det menneske, der portrætteres. En ofte skræmmende fortælling, som raffineres og udbygges af det tegnede lag af ord og symboler, der er påført akvarellerne med blyant og tusch.

Udstillingen vises til og med d. 4/10.

Åbningstider:
Tir-fre: 13-17.30
Lør-søn: 12-15

Har du ikke mulighed for at deltage i ferniseringen er du selvfølgelig altid velkommen til at besøge galleriet i vores almindelige åbningstid, eller komme til vores arrangement ART TALK, hvor kunsthistoriker Peter Kær guider publikum igennem udstillingerne og stiller spørgsmål til kunstnerne. For dato og tilmelding, følg med på www.gallerioxholm.dk eller Facebook/Galleri Oxholm.

Forfatter: GalleriOxholm

Galleri Oxholm er et galleri for samtidskunst, beliggende i Ravnsborggade i hjertet af Nørrebro. Hver måned byder vi på ny, spændende kunst i vores tre afdelinger af galleriet, og et par gange om måneden vil der være Art Talks med kunsthistoriker Peter Kær. Gå ind på http://www.facebook.com/gallerioxholm og se mere!

Skriv et svar