Europæisk teaterprojekt indtager private danske hjem

Stort europæisk teaterprojekt møder publikum i private hjem for at gøre os klogere på, hvad Europa egentlig betyder for os. Med kun publikum selv som de medvirkende. I Danmark er det er de tre teatre Mungo Park, Sort/Hvid og Teater Nordkraft, der sammen med Berlinske Rimini Protokoll står bag HOME VISIT EUROPE, som finder sted 14.-27. september simultant i Storkøbenhavn, Nordsjælland og Nordjylland.

De fleste er enige om, at det er interessant at lære nye mennesker at kende. Men hvor meget er vi egentlig villige til at fortælle om os selv, hvis vi bliver sat over for 12 fremmede? Og hvor stor forskel er der på vores syn på hinanden og på ideen om ’Europa’?

Det har Mungo Park, Teater Nordkraft og Sort/Hvid sat sig for at undersøge sammen med 12 andre europæiske lande i et fælles teaterprojekt, der skal gøre os klogere på hinanden.

Besøg 20-årig studerende på Amager og naturelsker i Hanstholm på 64
Kaffen serveres, europakortet bredes ud, og snakken går i gang
En flok gæstfri danskere har meldt sig til at være værter i deres eget hjem, som tæller alt fra et nomadetelt i København, en bondegård uden for Aalborg og til en stor villa i Nordsjælland. Hver forestilling finder sted i et nyt hjem. Og forestillingen vil rejse gennem hundredvis af private hjem i hele Europa.

HOME VISIT EUROPE skaber forbindelseslinjer mellem 14 byer i 11 europæiske lande i løbet af 2015/16.

Hvor meget Europa er der i os?
Konceptet kommer fra det mange gange prisbelønnede berlinske teaterkollektiv Rimini Protokoll, kendt for at skabe vedkommende teater, som foregår alle andre steder end på en scene. Med varme og humor lader de mødet mellem mennesker og hverdagen opleves i nye sammenhænge – her ved at folde den ellers så store europæiske idé om fællesskab ud i intime og uformelle rammer. Folkets stemme frem for det politiske system. Hvor meget Europa er der i os alle?

Der deltager op til 15 personer, som guides igennem eventen af en forestillingsleder. På uformel vis sammenflettes personlige erfaringer og holdninger med forståelsen af de kendte (eller ukendte) politiske strukturer, der styrer i Europa.

Hvad er Europa egentlig? Er det en geografisk grænse, en kulturel identitet, en sammenslutning af lande? I al sin enkelthed går forestillingen ud på at samle tilfældige mennesker om et bord til et spil, hvor der stilles personlige spørgsmål som ”Har du nogensinde været medlem af et politisk parti?”, ”Har du et job, der giver nok til at leve af?” og ”Har du nogensinde løjet om din nationalitet?” De indsamlede svar bliver analyseret og giver i sidste ende en ny og overraskende forståelse af hinanden, uanset hvem vi sidder i stue med, og hvor i Europa vi befinder os.

Læs mere på www.mungopark.dk eller www.sort-hvid.dk.

Afstemningsresultater og gruppebilleder fra alle hjemmebesøg vil indsamles anonymt på www.homevisiteurope.org. Resultaterne kan sammenlignes online som en del af et kontinuerligt voksende europæisk arkiv.

 

Skriv et svar