Ny videoinstallation på Nikolaj Kunsthal: Angelica Mesiti “Citizens Band”

© Courtesy the artist and Anna Schwartz Gallery

23. juni – 2. august 2015
Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Plads 10
1067 København K

Den australske kunstner Angelica Mesiti fejrer kulturelle tilhørsforhold og identiteter gennem musikken i videoinstallationen Citizens Band.

Mesitis værk består af fem film, der vises på skift i en stor installation. Værket dokumenterer opførelsen af musikstykker med fire musikanter, der alle er migranter i storbyer fjernt fra deres hjemland. Igennem personlige og intime musiske udtryk midt i uventede urbane miljøer bærer de deres fødested med sig til deres nye adopterede omgivelser. Geraldine Zongo fra Cameroun spiller trommer på vandet i en parisisk svømmehal. I metroen synger og spiller algeriske Mohammed Lamourie på sit håndholdte Casio keyboard. Asim Goreshi fra Sudan fløjter i sin taxa i Brisbane, og på et gadehjørne i Newtown spiller mongolske Bukhchuluun Ganburged på sin morin khuur (et strygerinstrument), mens han synger strubesang.

I Citizens Band har Angelica Mesiti lagt særlig vægt på menneskers måde at performe på og det forvandlingspotentiale, som musik rummer. I filmene er musikerne midt i en særlig intens, følelsesladet og drømmende udfoldelse, der bliver til en kulturel oversættelse, hvor beskueren via musikernes lyde rejser med dem tilbage til deres hjemegne, uden at der fokuseres på individuelle livshistorier. I stedet kulminerer Citizens Band i en sammensmeltning af kulturelle traditioner og identitet, tid og sted. Samlet opstår der et samspil mellem gennemarbejdede smukke billeder, og det, der ellers kunne gå ubemærket hen, hvis ikke der gives tid og rum til kontemplation og fordybelse.

Angelica Mesiti (f. 1976) er videokunstner og medlem af det australske kunstnerkollektiv “The Kingpins”, der arbejder med performance, video og installationer. I sin egen praksis udforsker Mesiti ideer om fællesskab, kulturelle traditioner og spiritualitet igennem performance og musiske greb.

Præsentationen af Angelica Mesitis værk Citizens Band er en del af Nikolaj Kunsthals sommerprogram, der under overskriften Let There Be Light viser en række tankevækkende og udfordrende kunstprojekter med forskellige internationale kunstnere. Værkerne beskæftiger sig med emner som mangfoldighed, fællesskaber, fælles oplevelser, samling og opløsning.

Vi glæder os til at se jer i Nikolaj Kunsthal!

Tirsdag – søndag 12-17 / Torsdag 12 – 21 / Onsdag gratis for alle

Voksne 20 kr. / Pensionister 10 kr. / Børn under 15 gratis / Handicappede 10 kr.

Skriv et svar