KUBE I – Erotik, materialitet og marmor

KUBE1_A3_plakat_sort

KUBEs første talk, Erotik, materialitet og marmor, er et tredelt oplæg der forholder sig til erotik i kunst, set igennem henholdsvis et antikt, et moderne filosofisk, – og fra en kunstners eget udgangspunkt. Talken er gratis og afholdes onsdag den 25. februar på Den Kongelige Afstøbningssamling, Statens Museum for Kunst, toldbodgade 40, 1253 København.

Program

  • Amalie Smith, Forfatter og kunstner

Amalie Smith (født 1985) er en dansk forfatter og billedkunstner. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og studerer for tiden ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Amalie Smith læser op af sin nyeste bog ”Marble”, der udkom i efteråret 2014.
http://www.amaliesmith.dk/

  • Søren Kaspersen, Lektor Emeritus i kunsthistorie

“Fra Praxiteles’ Afrodite til Björks Vulnicura – Om erotik og kærlighed, sanselighed og begær i den vestlige kultur”
Kaspersens oplæg vil fremlægge en slags psyko-genetisk rejse i Amors verden, i driftens og begærets forskellige æstetiske og materielle iklædninger, i kønnets og blikkets kulturelle iscenesættelser.

  • Anders kølle, Ph.d. i kunsthistorie

“Erotikkens og fornuftens figurationer”
Oplægget vil fokusere på klassisk græsk skulptur og diskuterer eksempler på antikkens syn på erotik, med blandt andre Sokrates og ved Foucault. Anders Kølle vil tage spørgsmål om “selv”, “sofrosyne” og konturer op, i relation til overvejelser over, hvorfor det erotiske efter antikken så sjældent behandles i filosofien, samt undersøge Lyotards tanker om forholdet mellem drift, billede og figuration, med eksempler som Picasso fra den moderne kunst.

Om KUBE

KUBE er en nomadisk platform, der agerer ramme for kunstfaglige talks, som bevæger sig mellem filosofiske, litterære, samtidskunstfaglige og æstetiske interessefelter. De forskellige talks tager hver gang udgangspunkt i nye emner og tematikker, som KUBE finder interessant og ønsker at undersøge.

Find arrangementet på facebook her: https://www.facebook.com/events/1378816709099101/?source=1

Skriv et svar