Fernisering 16/1 på Fotografisk Centers nye adresse

Mirror Therapy

PRESSEMEDDELELSE MIRROR THERAPY 17. JANUAR – 8. MARTS 2015
Fotografisk Center byder velkommen til den første udstilling i de nye, permanente lokaler i Bygning 55, hvor alle udstillinger fremover vises i partnerskab med DGI-byen/Øksnehallen:

Marie Kølbæk Iversen: Mirror Therapy

Mørke og blåt lys. Det er det første man møder, når man træder ind i Fotografisk Center, hvor fem abstrakte stenformationer projiceres op på en lang fritstående skærm, som gennemskærer rummet.

I sin totalinstallation Mirror Therapy anvender Marie Kølbæk Iversen den afghanske bjergart lapis lazuli som spejlingsflade for den spændingsfyldte relation mellem øst og vest. Derved afsøger hun det historiske, imperiale spor, der skærer fra Afghanistan i øst til Europa i vest; fra renæssancens kunst til nutidens storpolitik.
Stenen lapis lazuli er i århundreder blev brugt til at fremstille pigmentet ultramarin. Hos Kølbæk Iversen er den dog ikke pulveriseret men derimod skåret i skiver. Det er disse skiver, som via diasapparater projekteres op på en 12,5 m lang storskærm og – idet billederne spejler hinanden – tilsammen udfolder en ny helhed af den ituskårne sten.
Udstillingens titel, Mirror Therapy, referer til en behandlingsmetode, hvor man ved hjælp af spejling kan lindre fantomsmerter i fx et amputeret ben. Samtidig kan titlen også ses som en henvisning til forholdet mellem motiv og billede; hvor fotografiet i gængs forstand repræsenterer virkeligheden, er det projicerede billede i Kølbæk Iversens installation snarere en direkte spejling af virkeligheden selv, i form af stenen.
Det er tredje gang, Fotografisk Center viser den danske billedkunstner Marie Kølbæk Iversen, og udstillingen Mirror Therapy, der er skabt specielt til Fotografisk Center, er hendes første store, institutionelle soloudstilling i Danmark.
Mirror Therapy åbnes fredag den 16. januar kl. 17 af den italienske kurator Francesca Astesani fra South into North. Pressen er velkommen fra kl. 10 mod forudgående aftale. I vinterferien, uge 7, vil der i forbindelse med udstillingen være workshop for børn. For yderligere information, pressebilleder og interviewaftaler kontakt udstillingsinspektør Kit Vatit Jensen på 3393 0996 eller kurator@nullphotography.dk

FOTOGRAFISK CENTER
Bygning 55
Staldgade 16
DK – 1699 København V

Skriv et svar